Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vyksta Prezidento rinkimai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

Šiandien nuo 7 iki 20 val. šalies gyventojai kviečiami rinkti šalies vadovą. Balsuojant rinkimų dieną būtina su savimi turėti pasą ar asmens tapatybės kortelę (tinka ir vairuotojo, studento, pensininko pažymėjimai ir t.t.).

Prezidento posto siekia 7 kandidatai: Prezidentė Dalia Grybauskaitė, socialdemokratų kandidatas Zigmantas Balčytis, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas, Ignalinos meras Bronis Ropė, nepriklausomas kandidatas Naglis Puteikis, Darbo partijos kandidatas Artūras Paulauskas ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

Prezidento rinkimuose į rinkėjų sąrašus yra įtraukti 2 mln. 541 tūkst. 862 rinkėjai. Klaipėdos rajone – 42 419 rinkėjai. Šalyje, iki 10 val. rinkėjų aktyvumas siekia 13,3 %, Klaipėdos rajone – 9,9 %. Rinkėjų aktyvumą galite sekti čia:

Pagal Prezidento rinkimų įstatymą, išrinktu laikomas tas kandidatas, kuris dalyvaujant ne mažiau kaip pusei visų rinkėjų gavo daugiau kaip pusę visų rinkimuose dalyvavusių rinkėjų balsų. Jeigu rinkimuose dalyvavo mažiau kaip pusė visų rinkėjų, išrinktu laikomas tas kandidatas į Respublikos Prezidentus, kuris gavo daugiausia, bet ne mažiau kaip 1/3 visų rinkėjų balsų.

Jeigu pirmajame rinkimų ture Prezidentas nebus išrinktas, pakartotinis balsavimas bus surengtas kartu su Europos Parlamento rinkimais gegužės 25 dieną.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,