Logo
 Spausdinti šį puslapį

Tarptautinėje konferencijoje „Vertę kuriančios bendruomenės“ - pranešėjų įvairovė

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Užsienio pranešėjų buvo galima klausytis modernia įranga. Dalyvio nuotr. Užsienio pranešėjų buvo galima klausytis modernia įranga. Dalyvio nuotr.

Penktadienį Vėžaičių konferencijų centre įvyko vietos veiklos grupės „Pajūrio kraštas“ surengta konferencija – „Vertę kuriančios bendruomenės“. Renginys vyko dvejose patalpose: konferencijų centre bei atviroje laisvalaikio erdvėje „Loftas“, kur vyko konferencijos atidarymas bei uždarymas.

Vėliau „Lofte“ liko jaunimas, kuris dalyvavo „Apskritojo stalo“ surengtose dirbtuvėse „10 000 sekundžių veiksmo“, o kiti konferencijos dalyviai keliavo į Vėžaičių konferencijų centro salę klausytis pranešimų.

Konferencijos rengėjai pakvietė pranešėjus ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio: pirmoje pranešimų sesijoje kalbėjo svečiai iš Lietuvos, antrojoje pasirodė kviestiniai svečiai iš JAV bei Suomijos bei VšĮ „Versli Lietuva“ klasterių fasilitatorius Darius Lasionis.

Konferencijos atidaryme sveikinimo žodžius tarė ir Seimo narys Petras Gražulis. Kalbą deputatas pradėjo savo šūkiu „Už Lietuvą, vyrai“, tačiau netrukus po jo kalbėjęs VVG „Pajūrio kraštas“ valdybos pirmininkas Bronius Markauskas šį šūkį skubėjo pataisyti kitu, labiau tinkančiu konferencijos dalyviams bei organizatoriams: „Už Lietuvą, moterys“ – teigė VVG atstovas. Šiuo šūkiu B. Markauskas akcentavo tai, kad moterys yra linkusios kur kas labiau užsiimti visuomenine veikla bei aukotis kitų labui nei vyrai, todėl joms už tai ir reikėtų padėkoti. 

Konferencijos pranešimų ciklą pradėjo Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministerijos Kaimo plėtros departamento vyr. specialistė Jolanta Vaičiūnienė, kuri pristatė pagrindines 2014-2020 m. Kaimo plėtros programos LEADER priemones Lietuvoje.

 Šios konferencijos pagrindinė organizatorė Raimonda Damulienė dalyviams parodė trumpą filmuką apie VVG vykdomą veiklą. Vėliau pristatymą apie išmaniąją specializaciją vietos verslumui parengė socialinių pokyčių inkubatoriaus „Domus Solis“ atstovė Irena Pranskevičiūtė. Naujai įgyvendinamą ir jau vykdomą projektą, siekiant sujungti smulkius krašto amatininkus ir apjungti juos po vienu prekės ženklu „Kuršių turtai“, pristatė Maciuičių ir Kalniškės bendruomenės pirmininkė Alina Petkevičienė.

VVG „Pagėgių kraštas“ administracijos vadovo Sigito Stonio pranešime buvo pristatomi pridėtinės vertės kūrimo bendruomenėje plėtojant socialinį verslą atvejai. Vėliau sekė neilga pietų pertrauka, po kurios savo pristatymą apie sėkmingo verslo principus pristatė amerikietis knygų apie verslą autorius Woodraw Sears.

 Iš Suomijos atvykusi „Citat“ reklamos agentūrų vadovė Heidi Gutekunst savo pranešime „Mąstyti lokaliai – veikti globaliai“ konferencijos dayvius ragino neužmiršti mąstyti atvirai ir inovatoriškai. Pabaigoje, nors ir smarkiai sumažėjus klausytojų skaičiui, savo pristatymą apie klasterius, jų veiklą ir naudą Lietuvoje bei pasaulio rinkoje, apžvelgė VšĮ „Versli Lietuva“ atstovas Darius Lasionis.

Konferencijų centro kiemelyje veikė ir bendruomenių parkas „Nuo idėjos iki darbų“,  kur rajono bendruomenės pristatė savo vykdomus projektus pagal LEADER projektų programą.

 

Konferencijos dalyvių nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,