Mano Gargždai



Stoja mūru prieš rajono planus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo fotografija Asociatyvi redakcijos archyvo fotografija

Miesto politikai nusprendė priešintis Klaipėdos rajono savivaldybės planams uostamiestyje, Liepų gatvėje, rūšiuoti iš rajono atvežtas buitines atliekas.

 

„Vakarų ekspresas“ jau rašė, kad rūšiuoti visas surenkamas komunalines atliekas Klaipėdos rajono savivaldybė nusprendė siekdama stabilizuoti mokesčius už atliekų surinkimą dėl gerokai išaugusio Dumpių sąvartyno vartų mokesčio. Skaičiuojama, kad rūšiuojant atliekas rajonui esą pavyks sutaupyti apie 20 proc. lėšų lyginant su tuo, jei nieko nebūtų keičiama.

Savivaldybės valdomos „Gargždų švaros“ įmonės paskelbtą konkursą rajone susidarančioms atliekoms rūšiuoti ir utilizuoti laimėjo bendrovė „Ekonovus“. Numatoma, kad ši bendrovė rajono buitines šiukšles, kurių pernai bendrai surinkta beveik 19 tūkst. tonų, rūšiuos savo valdomoje teritorijoje Klaipėdoje, Liepų gatvėje, vėliausiai nuo liepos 15 d.

Planai rūšiuoti visas rajone surinktas buitines atliekas uostamiestyje, netoli miesto centro bei Danės upės esančioje teritorijoje, papiktino Klaipėdos politikus.

Uostamiesčio savivaldybės Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai kreipėsi į Aplinkos apsaugos agentūrą ir Klaipėdos visuomenės sveikatos centrą ir paprašė įvertinti, kokią įtaką aplinkosaugai bei miestiečių sveikatai gali padaryti minėta veikla.

Komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila neslepia, kad šio kreipimosi pagrindinis tikslas - neleisti „Ekonovus“ uostamiestyje rūšiuoti rajono buitines atliekas. Mat baiminamasi, kad kone uostamiesčio centre paprasčiausiai išdygs naujas sąvartynas.

„Siekiame, kad bendrovei nebūtų išduotas leidimas vykdyti minėtą veiklą uostamiestyje. Mieste šiukšlių rūšiavimas nėra galimas bei norime, kad į šią „Ekonovus“ planuojamą bei Klaipėdos miestui nepriimtiną veiklą dėmesį atkreiptų ir už tai atsakingi valdininkai“, - pažymėjo A. Vaišvila.

Beje, iki 2015-ųjų balandžio nauja atliekų rūšiavimo gamykla turėtų išdygti ir Dumpių sąvartyne. Projektą, kuriam skirta Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama, įgyvendina sąvartyną valdantis Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras. Pastarojo akcininkė yra ir Klaipėdos rajono savivaldybė. Planuota, kad minėtoje gamykloje bus rūšiuojamos visos Klaipėdos regione, įskaitant ir Klaipėdos rajoną, surinktos buitinės atliekos.

 

Gavo prašymą

Šiuo metu „Ekonovus“ turi leidimą, pagal kurį savo valdomoje teritorijoje Klaipėdoje, Liepų g. 85, gali rūšiuoti antrines atliekas ir iki 2 000 tonų komunalinių atliekų per metus. Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius Andrius Kairys patvirtino, jog jau yra gautas „Ekonovus“ prašymas padidinti jiems leidžiamus komunalinių atliekų rūšiavimo pajėgumus. Jo teigimu, leidimui gauti reikalingos planuojamos ūkinės veiklos atrankos procedūros tradiciškai trunka iki 3 mėnesių. Tačiau sulaukus visuomenės skundų ar nuogąstavimų dėl planuojamos veiklos, „Ekonovus“ gali tekti atlikti ir poveikio aplinkai vertinimą, kuris jau gali užtrukti ir iki pusmečio.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 525 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,