Logo
 Spausdinti šį puslapį

Tarp Klaipėdos ir Nidos kursuos greitaeigis laivas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Egidijaus Jankausko/ve.lt nuotr. Egidijaus Jankausko/ve.lt nuotr.

Vakar, gegužės 31 dieną atidarytas naujas greitaeigio laivo maršrutas Klaipėda – Juodkrantė – Nida ir atgal.

 

 Visą vasarą laivas „Smiltynė“ reguliariai kursuos 2 kartus per dieną iš Danės upės, nuo krantinės šalia buvusio Senosios perkėlos pastato Žvejų gatvėje. Kelionė iš Klaipėdos į Nidą su sustojimu Juodkrantėje truks apie 2 valandas. „Mūsų tikslas, kad klaipėdiečiai ir miesto svečiai greitai pasiektų Nidą. Naujasis laivas ir maršrutas - tai ne tik šiuolaikinė, saugi, greita ir patogi transporto priemonė, bet ir galimybė iš laivo pamatyti unikalius Neringos kopų ir Kuršių marių vaizdus,“ – sako AB „Smiltynės perkėla“ generalinis direktorius Darius Butvydas. – „Esame įsitikinę, kad susidomėjimas nauju laivo „Smiltynė” maršrutu bus didžiulis, ypač sezono piko metu, todėl, vasaros atostogas ar išvykas planuojantiems poilsiautojams, siūlome bilietais pasirūpinti iš anksto“.

Bilietus bus galima įsigyti „Tiketa“ kasose arba e. bilietus internetu www.tiketa.lt. Taip pat - laive „Smiltynė’’, Senosios perkėlos kasose (Šiauriniame rage) bei Klaipėdos, Palangos, Juodkrantės ir Nidos TIC (Turizmo ir informacijos centruose). Kelionė greitaeigiu laivu „Smiltynė“ į vieną pusę, bilietą perkant „Tiketa“ kasose ar internetu, kainuos 30 Lt, o perkant laive kiek daugiau - 33 Lt. Visiems bilietams bus taikomas 2 Lt „Tiketa“ paslaugos mokestis.Dviračiai gabenami – už simbolinį 1 cnt mokestį. Veiks lanksti nuolaidų sistema: pigiau bilietus įsigis keturių ir daugiau asmenų grupės, nuo 7 iki 10 m. vaikai, vyresni nei 70 m. žmonės, neįgalieji ir kiti asmenys, kuriems priklauso transporto lengvatos.

Laive paruoštos 72 sėdimos vietos keleiviams ir iki 43 vietų dviračiams. Pagrindiniame laivo denyje įrengtas uždaras keleivių salonas su panoraminiais langais, taip pat atviras keleivių denis su apžvalgos aikštele. Laive veiks baras, WC. Už papildomą mokestį keleiviai galės naudotis audio gidu. Išsinuomojus ausines bus galima pasiklausyti senosios laivybos istorijų, pasakojimų apie uostą ir lankytinas vietas Klaipėdoje ir Kuršių nerijoje.

Šiemet katamarano tipo laivą įsigijusi AB „Smiltynės perkėla“ tikisi, kad nauja paslauga paskatins daugiau žmonių palikti automobilius šiapus marių Klaipėdoje ir į Kuršių neriją keliauti vandens keliu. „Perkeliamų keleivių skaičius kasmet didėja – tikimės, kad mūsų įgyvendintas projektas,  atidaroma reguliari Kuršių marių linija iš Klaipėdos į Nidą, sudomins dar daugiau Lietuvos ir užsienio turistų ir tai skatins šio regiono plėtrą“, – tvirtina D. Butvydas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,