Logo
 Spausdinti šį puslapį

Baigiami pastatų rekonstrukcijos projektai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Apie baigiamus įgyvendinti pastatų rekonstrukcijos projektus ir papildomus darbus, kuriems skiriamos lėšos iš Savivaldybės biudžeto, kalbamės su Administracijos direktoriumi Česlovu Banevičiumi.

 

Praėjusią savaitę buvo aptarti baigiamų įgyvendinti pastatų rekonstrukcijos projektų darbai, papildomų lėšų poreikis iš Savivaldybės biudžeto. Kokie papildomi darbai buvo atliekami Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centre?

Kaip ir paprastai, kartu su Europos Sąjunga įgyvendinamų projektų finansavimas skiriamas tik konkretiems projekte numatytiems darbams, tačiau neapima, pavyzdžiui, vidaus apdailos darbų. Todėl Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro pastato apdailos darbams gali prireikti apie 300 tūkst. litų iš Savivaldybės biudžeto. Iš Europos Sąjungos lėšų (daugiau kaip 0,5 mln. litų) pagal projektą buvo atliekami tik energijos efektyvumo didinimo darbai: tvarkomas pastato fasadas, šiltinamos sienos, grindys, keičiamas stogas, durys, modernizuojama šildymo sistema.

 

Kokius papildomus darbus reikėjo atlikti Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre?

Čia reikia nutiesti apie 20 metrų valymo įrenginių ir pastatyti šulinį. Kol neįrengti magistraliniai lietaus nuotekų tinklai, teko derinti su gyvenamųjų namų statybos bendrija „Naujieji Slengiai“, kad jie leistų prisijungti prie jų linijos. Dėkojame bendrijai, kad atsižvelgė į mokyklos-daugiafunkcio centro poreikius.

 

Kaip sprendžiami klausimai dėl pastatų ir gatvių apšvietimo?

Prie baigiamo rekonstruoti Gargždų kino teatro „Minija“ bus pastatyti 6 parko tipo šviestuvai ir vienas gatvės tipo. Tuo pačiu bus apšviestas ir takas, einantis palei M. Prekevičiaus krepšinio aikštelę. Šviestuvams įrengti iš Savivaldybės biudžeto skirta 25 tūkst. litų.

Apšvietimas bus įrengtas ir prie „Minijos“ progimnazijos: pastatyti 5 šviestuvai už 22 tūkst. litų. Tikimės taip apsaugoti atnaujintą mokyklos pastatą nuo grafitininkų ir, žinoma, gyventojams bus saugiau vaikščioti. Dar vienas šviestuvas įrengtas tarp gėlių salono „Pas Virginiją“ ir lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“.   

 

Kaip vyksta Kretingalės kultūros centro rekonstrukcijos darbai, kiek ir kokių jiems skirta lėšų?

Šio projekto rekonstravimo darbai jau visai eina į pabaigą.  Finansavimas skirtas iš Europos regioninės plėtros fondo, Lietuvos valstybės biudžeto ir savivaldybės lėšų.  Bendra suma – 1 mln. 635 tūkst. 900 litų, iš jų 122 tūkst. 693 litais prisidėjo Savivaldybė. Rekonstrukcijos darbams skirta 1 mln. 497 tūkst. 432 litai.

 

Kokie darbai už šią sumą atlikti?

Atlikti pastato vidaus patalpų remonto darbai, įrengta ventiliacija, apsauginė ir priešgaisrinė signalizacijos, pakeista elektros instaliacija,  atlikti fasadų bei pastogės šiltinimo darbai. Įrengta naują universali apie 300 m² aikštelė su asfalto danga, šalia aikštelės bus sumontuota modulinė dviejų eilių metalinė tribūna su plastikinėmis kėdutėmis (apie 150 vietų), atnaujinta veja, įrengtas dalinis teritorijos apšvietimas. Renovuotas stadionas įrengiant drenažą. Keičiami priešgaisriniai laiptai, sumontuoti lauko laiptai, pritaikyti neįgaliesiems, sutvarkyta nuogrinda, klojami šaligatviai.

Pastatą pavyko renovuoti sėkmingai ir vientisai, nes pirmame aukšte įsikūrusi Kretingalės žemės ūkio bendrovė savo patalpas renovavo tuo pačiu metu, pasinaudodami to paties rangovo UAB „Stakreta“ paslaugomis.

 

Ar šiam projektui baigti neprireiks papildomų darbų ir lėšų iš Savivaldybės biudžeto?

Ne, čia papildomų lėšų nebereikės, iš tų pačių lėšų bus dar įrengiami lietaus nuotekų tinklai, kurie nebuvo numatyti pagal projektą.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,