Logo
 Spausdinti šį puslapį

Restorano „Lijo“ klientus vėl lepins virtuvės šefas Darius Stankūnas

Įvertinkite šį įrašą
(7 balsai)
Ketvirtadienį-šeštadienį klientai galės paragauti ypatingų ,,Lijo" virtuvės šefo Dariaus Stankūno patiekalų. Monikos Sutkutės nuotr. Ketvirtadienį-šeštadienį klientai galės paragauti ypatingų ,,Lijo" virtuvės šefo Dariaus Stankūno patiekalų. Monikos Sutkutės nuotr.

Restoranas „Lijo“ savo klientams žada dar daugiau puikių patiekalų. Į „Lijo“ grįžo porą metų čia dirbęs virtuvės šefas Darius Stankūnas.

 

Vienoje vietoje ilgai neužsisėdintis D. Stankūnas kurį laiką dirbo Anglijoje, Norvegijoje. Vasaromis jis dažniausiai grįžta į Lietuvą. Nuo šiol ketvirtadieniais–šeštadieniais galimybę gardžiuotis virtuvės šefo patiekalais turės gargždiškiai ir kiti restorano „Lijo“ svečiai.

D. Stankūnas tvirtino, kad, dirbant užsienyje, galima pasisemti neįkainuojamos patirties.

„Kaip Ramzis (pasaulinio garso virtuvės šefas Gordonas Ramzis – aut. pastaba) šūkauja virtuvėje, taip užsienyje ir dirbama, – šypsojosi D. Stankūnas. – Jei kažką blogai darysi, ir velnių gali gauti“.

Pasiteiravus, kokių naujienų virtuvės šefas žada pasiūlyti „Lijo“ klientams, D. Stankūnas tvirtino, kad dabar vėl populiarėja kaimo stiliaus patiekalai.

„Tačiau tai turi būti gražiai patiekta. Omeny turiu ne lietuviško kaimo patiekalus, bet tai galima padaryti ir su jais“, – aiškino pašnekovas.

D. Stankūnas žadėjo neprisirišti prie kelių patiekalų.

„Planuoju kas savaitę kažką keisti ir nesiūlyti gausybės, o, pavyzdžiui, keturis patiekalus. Kad žmogus visada būtų patenkintas, gautų šviežią maistą, jam būtų lengviau išsirinkti. Tokios tendencijos, pastebėjau, ateina ir į Klaipėdą bei kitur“, – kalbėjo virtuvės šefas.

Jis pridūrė, kad gamindamas maistą naudoja iš ūkininkų ar turgaus pirktą maistą. Be to, pats brandina mėsą.

„Jautienos antrikotą arba nugarinę brandinu 21 dieną. Šiaip jautiena – kieta. Jei paimtum ir tuoj pat iškeptum, nesukramtytum. O subrandinta tampa minkšta ir sultinga bei skani“, – teigė keturiolikos metų darbo patirtį turintis virtuvės šefas.

„Lijo“ kolektyvas ir direktorė Daina Šatkienė džiaugiasi, kad restorane vėl dirbs tikras virtuvės menininkas.

„Tai žmogus, turintis didžiulę patirtį bei išlavintą skonį“, – virtuvės šefą D. Stankūną gyrė D. Šatkienė.

 

Monikos Sutkutės ir „Lijo“ nuotraukose - „Lijo“ restorano svečiai ir virtuvės šefo Dariaus Stankūno šedevrai:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,