Mano Gargždai



Pagerbtas generolo A.Gelgaudo atminimas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Penktadienį Kisinių etnografinėse kapinaitėse buvo pagerbtas generolo Antano Gelgaudo atminimas.

KASP žemaičių apygardos 3-ioji  rinktinė kartu su Dovilų etninės kultūros centru surengė konferenciją bei parodomąją programą.

Konferencijoje buvo kalbama apie gilius istorijos vingius, siekiančius caro laikus Lietuvoje, t.y. 1831 m. sukilimą bei apie karo vadą - generolą A. Gelgaudą.

Pasidalinta net tik išsamiomis istorinėmis žiniomis, bet ir pristatyta to meto artilerija, ginklai, patrankos bei visa 1831 m. sukilimo atributika, kuri itin domino mažuosius klausytojus.

Po konferencijos KASP žemaičių apygardos 3-ioji  rinktinė  kartu su Dovilų etninės kultūros atstovais Lilija Kerpiene ir Helmutu Lotužiu atvyko į Kisinių kaimo etnografines kapinaites, kuriose pagerbė generolo A. Gelgaudo atminimą padėdami gėlių ant kapo. Taip pat iš to meto patrankos išauti trys šūviai nuaidėjo per visą Kisinių kaimą ir jo apylinkes taip primindami apie garsų generolą.

Dovilų etninės kultūros centras bei Kisinių kaimo bendruomenė,džiaugėsi ne tik tokiu gražiu paminėjimu, bet ir tuo, kad istorija apie Kisinius dar gyva. 

 

Organizatorių nuotraukos:

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 394 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,