Mano Gargždai



Ne vietoje automobilius statantiems poilsiautojams - baudos

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Aplinkos ministerijos nuotrauka Asociatyvi Aplinkos ministerijos nuotrauka

    Kilus sujudimui pajūryje bei didėjant atvykstančių poilsiautojų skaičiui, aktuali tampa ir mašinų statymo problema, kadangi vieniems vairuotojams vietų stovėjimo aikštelese nepakanka, o kiti ieško, kaip išvengti automobilio stovėjimo mokesčio.

 

Atšilus orams ir žmonėms patraukus į gamtą, bendruoju pagalbos telefonu 112 vis dažniau pranešama apie ne vietoje paliktus automobilius. Aplinkos ministerija primena, kad veja ir samanos – ne automobiliams skirtos vietos.

Daugiausia problemų dėl transporto priemonių statymo vidurvasarį iškyla pajūry. Pastarąjį karštą savaitgalį Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai Palangoje nustatė 12 pažeidimų, kai transporto priemonės buvo statomos ant žaliosios vejos, pajūrio miškuose bei Būtingės geomorfologiniame draustinyje. Dar beveik tiek pat aplinkosauginių pažeidimų liepos 5–6 dienomis užfiksavo aplinkosaugininkams talkinę Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir policijos pareigūnai.

Transporto priemonių statymo reikalavimų dera paisyti ne tik pajūryje, bet ir girioje, miške, mieste – visoje šalies teritorijoje. Ar tvarkingai, nepažeidžiant reikalavimų, statomi girios lankytojų automobiliai, tikrina miškininkai. Jie primena, kad transporto priemones galima palikti tik paženklintose stovėjimo vietose arba ant miško kelių, jų pakraštyje. Važiavimas miško paklote, bekele yra draudžiamas.

Aplinkos ministerija primena, kad neteisėtas važiavimas per žolinę dangą piliečiams užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 50 Lt iki 500 Lt. Transporto priemonių statymas miške užtraukia baudą nuo 50 Lt iki 200 Lt, jei toks pažeidimas padarytas saugomoje teritorijoje – numatyta bauda nuo 300 Lt iki 500 Lt.

Patikrinimai, ypač pajūrio regione, vyks ir kitais vasaros savaitgaliais, todėl aplinkosaugininkai ragina poilsiautojus elgtis atsakingai.

 

 

Parengė Visuomenės informavimo skyrius.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 322 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,