Mano Gargždai



Lapių globos grupės vaikai mėgaujasi vasara

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Su svečiais iš užsienio vaikai žaidė smagius žaidimus. Lapių pagrindinės mokyklos nuotr. Su svečiais iš užsienio vaikai žaidė smagius žaidimus. Lapių pagrindinės mokyklos nuotr.

Ko gero, nerastume vaiko ar paauglio, kuris su džiaugsmu nelauktų vasaros. Juk per atostogas galima nuveikti tiek smagių dalykų! Nenuobodžiauja ir Lapių pagrindinės mokyklos globos grupės auklėtiniai. Šiuo metu joje gyvena 18 vaikų.

 

Studentai pažindino su užsienio šalimis

Savaitgalį globos grupės ugdytiniai sulaukė svečių iš užsienio – devynių studentų iš „AIESES“ studentų organizacijos. Šeši jų buvo iš užsienio, kiti trys – iš Lietuvos.

Socialinį projektą „Road trip“ vykdantys studentai vaikus pažindino su šalimis, iš kurių jie atvyko: Portugalija, Lenkija, Filipinais, Italija, Kinija, Meksika. Vaikai sužinojo šių šalių istoriją, kokie yra tradiciniai patiekalai, žymiausi žmonės. Žinoma, išmoko ir po kelis svečių šalių žodžius. Taip pat buvo žaidžiami įvairūs žaidimai: „Ryklys“, „Ninzė“, „Aram sam sam“. Susitikimo dalyviai apsilankė ir pas lapiškiams gerai pažįstamą, daugiau nei 14 metų kaime gyvenantį Lapių fondo vaikus remiantį David John Holliday.

Projekto dalyviai papasakojo , kad šis socialinis projektas vyks 1,5 mėnesio ir jie aplankys nemažai globos namų, narkomanų reabilitacijos centrų vakarinėje Lietuvos dalyje.

Globos grupės vaikai nenuobodžiauja ir kitomis dienomis. Užplūdus karšiams jie gaivinasi baseine, kurį mokykla turi įsigijusi. Kartais pasipliuškenti kūdroje jie įsiprašo į svečius pas D. Holliday, lydimi pedagogų maudosi Žvelsoje, jūroje. Mokyklos direktorė Vilija Lukauskienė pasakojo, kad šiais metais buvo nupirktas ir mažesnis baseinėlis, kuriame mažesni vaikai taip pat gali saugiai maudytis.

Ne ką mažiau džiaugsmo vaikams teikia virtualių judesių kompiuteris, kuriuo galima žaisti daugybę skirtingų žaidimų: boksą, mesti ietį, bėgti ir šokinėti per barjerus ir kitus.

Kaip teigė V. Lukauskienė, kompiuterį vaikams padovanojo Klaipėdos Rotary klubo „Concordia 1826“ nariai.

„Bendradarbiaujame su „rotariečiais“, jie mus remia. Jų iniciatyva birželį Lapiuose buvo surengtas susitikimas su baikeriais, gavome dovanų lauko šachmatus“, – vardijo Lapių pagrindinės mokyklos direktorė.

 

Vaikų mėgstama šventė – Oninės

V. Lukauskienė džiaugėsi, kad įstaigoje nuolat vyksta veiksmas ir yra daug savanorių, kurie aplanko vaikus.

„Neseniai buvo atvykę dailininkai, mokė piešti savo ir draugų portretus. Su visus metus sąžiningai skautų būrelį lankiusiais vaikais vyksime į skautų stovyklą Nemirsetoje. Vis stengiamės sugalvoti kažką naujo. Praėjusiais metais buvome dviejose šaulių stovyklose, kas norėjo, galėjo važiuoti į skautų, o užaugo vaikai vasaras leisdami stovykloje „Žilvitis“. Tačiau paaugliams norisi naujų potyrių, todėl šiemet mes pasirinkome kitokią veiklą. Buvo atvejų, kad po kelių dienų vaikai skambino, kad parsivežtume. Kitą vasarą galbūt vėl vyksime į šią stovyklą. Juk jie vaikai, kitaip būti ir negali“, – sakė direktorė.

Vasarą vaikai ypač laukia Oninių šventės Vėžaičiuose. V. Lukauskienė juokėsi, jog vykti į ją – „mirtina“ tradicija.

„Kai būna Oninės, nusivežu vaikus į Vėžaičius, duodu dienpinigių. Ta diena jiems būna didelė šventė. O po koncertų važiuojame namo“, – kalbėjo Lapių pagrindinės mokyklos direktorė.

V. Lukauskienė šypsojosi, kad, nors šiuo metu atostogauja, žino kiekvieną ugdytinių judesį ir prasižengimą. Beje, vaikai vasarą ne tik pramogauja, bet ir pareigų nepamiršta.

„Turime gero elgesio vertinimo lentelę. Būtinai per vasarą turime perskaityti po knygą, o paskui rugpjūčio mėnesį rengsime perskaitytos knygos šventę. Taip pat vaikai padeda virtuvėje, mokosi skusti bulves ir kitų namų ūkio darbų“, – pasakojo V. Lukauskienė.

 

Lapių fondo ir Lapių pagrindinės mokyklos archyvo nuotraukos:

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 525 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,