Mano Gargždai



„Karklė 2014“ pristato „auksinį“ šansą grupėms ir tarptautinę „Beach Stage“ sudėtį

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
,,Karklės" festivalyje jėgas išbandyti galės perspektyvūs muzikantai. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. ,,Karklės" festivalyje jėgas išbandyti galės perspektyvūs muzikantai. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Vos daugiau negu mėnuo ir tik 3 500 bilietų liko į festivalį „Karklė Live Music Beach“, kuris šiemet muša naujus geidžiamumo rekordus ir konstatuoja: „Bus „soldautas“. Ši statistika, pridėjus šviežutėlį „Beach Stage“ didžėjų sąrašą ir kitas naujienas, vietoje dar mindžikuojančių vasarotojų galvose turėtų nuspausti aliarmo mygtuką.

 

Skelbia konkursą „Golden Fish su Ežiu“

 Ilgąjį Žolinių savaitgalį – rugpjūčio  15-17 d. – vyksiančio festivalio rengėjai pirmąkart suteikia unikalią galimybę apie save garsiai pranešti perspektyviems muzikantams ir drauge su „Ežiu” skelbia jaunų grupių konkursą „Golden Fish“.

Kompetentinga komisija ir žiūrovai atrinks 8 grupes, kurios varžysis festivalio „Underground” scenoje dėl nugalėtojos titulo, Karklės „Golden Fish“ ašakos bei rėmėjų prizų, tarp kurių – ir vertingas muzikos parduotuvės čekis. Konkurso laimėtojams bus suteikta galimybė sekmadienį koncertuoti „Kopų“ scenoje ir būti išgirstiems tūkstantinės minios.

Ambicingai nusiteikę talentai jau gali siųsti organizatoriams savo paraiškas. Visas instrukcijas bei anketą, kurią būtina užpildyti, grupės ras www.karkle.com, skiltyje „Pramogos” specialiai konkursui sukurtoje paskyroje.

 

Paplūdimyje – ritmų puota

Kol „Underground“ scenoje kunkuliuos jaunas kraujas, ant „Beach Stage“ įsitaisę šokių muzikos vilkai privers staugti iš malonumo drum‘n‘bass, breakbeat, funk, house, techno, reggae ir kitų krypčių bei srovių garbintojus. Jiems dedikuota scena tradiciškai iškils paplūdimyje, kad šokti iki paryčių būtų galima basomis trypiant įkaitusį smėlį. „Net tvirčiausi batai neatlaikytų šitiek „bytų“ ir jų įvairovės“, – užtikrino organizatoriai.

Olandija, Vokietija, Didžioji Britanija, Austrija, Latvija – penkių užsienio šalių „delegatai“ buvo įtraukti kompiliuojant „Beach Stage“ pasirodysiančių didžėjų sąrašą. Iš viso šioje scenoje savo ritmus žarstys devyni svečiai iš svetur ir kone dvi dešimtys „mūsiškių“.

 

Rimti vardai, marga geografija

Drum‘n‘bass fanų nekantriai laukto debiutinio albumo įrašus studijoje pagaliau užbaigęs olandas Lenzman vasaroja „neršdamas“ naktiniuose klubuose ir festivaliuose, kurių geografija driekiasi nuo Australijos iki Azijos, per Šiaurės Ameriką – iki pat Karklės.

Berlyno pogrindžio scenose aidinčios muzikos atveš Audionite – kūrėjas, didžėjus ir prodiuseris, atstovaujantis „Boys Noize Records“ vardui.

Didžiosios Britanijos „importas“ Karklėje – Chesus, elektroninės muzikos scenoje taip pat žinomas kaip Earl Jeffers, pagarbą užsitarnavo stebinančiais house muzikos kūrybos sugebėjimais, prieš kuriuos galvas lenkia daug garsių leidybinių kompanijų.

Vokietis maestro Matthias Zimmermann pernai sugrojo fantastišką setą Paryžiuje vykusiame „Boiler Room“. Į „Youtube“ įkeltas įrašas, žinoma, vertas peržiūros, jei jo dar nematėte, tačiau žymiai prasmingiau didžėjų išvysti ir išgirsti gyvai Karklėje.

Ant jūros kranto taip pat siautės „Basement Freaks“ iš Vokietijos, svečias iš Austrijos Skwerl, kurio muzika pažymėta „Defected“ bei „Derwin Recordings“ kokybės ženklais, tamsių ir tuo žavinčių techno garsų patieks WineNot iš Londono, bus galima savo ausimis įvertinti projektą „Kidsoutloud“, kurio  50 proc. sudaro lietuvis Ginny Quid, klaipėdiečiams geriau žinomas kaip DJ Playa. Gausią didžėjų bei prodiuserių kompaniją reggae ir dancehall ritmais papuoš ir dama – Lady Krii iš Latvijos.

 

Solidžios ir lietuvių pajėgos

Lietuvių rikiuotę „Beach Stage“ scenoje sudarys Mamania, techno ir bass duetas Saveless, vienas perspektyviausių drum‘n‘bass muzikos prodiuserių Lietuvoje Emery, pernai „Fact Mag“ organizuotą alternatyvios muzikos „euroviziją“ laimėjęs Boyfriend, šiuo metu Berlyne reziduojantis Albert The Hook, kuris jau antrus metus yra atsakingas už Karklės festivalio „Beach Stage“ programą.

Taip pat melomanų ausis glostys ir kraujospūdį periodiškai kels Astralas, DJ Swix, DJ Yankee, Mörötki,  lietuviškos beats kultūros pasididžiavimas ABCD, reggae vėliavnešys E-Root, Nayas, Redrum, Šiaulių atstovas Suldubuldu, klaipėdiečiams gerai žinomo vakarėlių ciklo „Boom Bap” organizatorius Eighty-Eight. Uostamiesčio atstovų flangą taip pat palaikys house ir techno plokštelėmis apsiginklavęs Jonssero.

 

Vasarą užtvirtinanti „vinis“

Tie, kurie jau spaudžia savo delnuose įsigytus bilietus ir pamažu kraunasi lagaminus į Karklę, be abejonės, įvertino iki šiol paskelbtų vardų svorį. „Karklė Live Music Beach“ drebins pirmąkart Baltijos šalyse pasirodymą surengsiantis britų reperis Tinie Tempah, koncertuos suomiai HIM, legendiniai „Inner Circle”,  viena populiariausių Rytų Europos grupių „Lyapis Trubetskoy“, estai „Ewert and The Two Dragons“, Marijonas Mikutavičius, „Golden Parazyth“ ir daug kitų, kuriuos išvysti vieną savaitgalį tuo pačiu įkalant stipriausiąją 2014-ųjų vasaros vinį – išties neeilinė proga.

Paskutiniais bilietais į saulės, pozityvių garsų ir nuotaikos nutviekstą  „Karklė Live Music Beach“ respubliką prekiauja „Tiketa“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 263 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,