Mano Gargždai



Eurui tarė „taip“

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka.

Šiandien posėdžiavęs Europos Parlamentas pritarė Europos Komisijos pasiūlymui dėl euro įvedimo Lietuvoje nuo kitų metų pradžios. Už nuomonę, pritariančią Lietuvos narystei euro zonoje nuo 2015 metų, balsavo 545 Europos Parlamento nariai.

 

Europarlamentarai teigiamai vertina tai, kad Lietuva atitinka visus reikalavimus, o tokie svarbūs rodikliai kaip infliacija, valdžios sektoriaus deficitas ir skolos dydis yra gerokai geresni, nei to reikalaujama iš šalių, prisijungiančių prie euro zonos.

„Europos Parlamento pareikšta nuomonė baigia diskusijas dėl mūsų šalies pasirengimo įstoti į euro zoną ir uždega eurui žalią šviesą Lietuvoje. Jau kitą savaitę ES Taryba turėtų priimti galutinį sprendimą ir oficialiai paskelbti euro įvedimo Lietuvoje datą ir neatšaukiamą lito ir euro perskaičiavimo kursą. Lietuva taps 19-ąja euro grupės nare“, – sakė Lietuvos finansų ministras Rimantas Šadžius.

Birželio pradžioje Europos Komisija ir Europos Centrinis Bankas paskelbė pranešimus apie ES šalių konvergenciją, pagal kuriuos Lietuva atitinka Mastrichto kriterijus ir yra pasirengusi prisijungti prie euro zonos nuo 2015 m. sausio 1 dienos. Šiai nuomonei pritarė Europos Sąjungos ekonomikos ir finansų ministrų (ECON) ir Europos Vadovų tarybos.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 542 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,