Logo
 Spausdinti šį puslapį

Didžėjus-prodiuseris Marko: „Jauno didžėjaus išsigelbėjimas – kūryba“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Mariaus Paplausko nuotrauka Mariaus Paplausko nuotrauka

Grojimo vakarėliuose meną daugelis pažįsta tik iš stebėtojo perspektyvos. Vis dėlto nors dažniausiai tai ir lieka tik jaunimo hobiu, atsiranda talentingų žmonių, kuriems ši veikla tampa karjeros kelio pradžia. Profesionalių didžėjų-prodiuserių Lietuvoje nėra labai daug, tačiau vakarėlius mėgstančiam jaunimui jų darbas teikia tikrą malonumą. Vienas iš sparčiai savo klausytojų gretas plečiančių šios profesijos atstovų – gargždiškis Marius Paplauskas, draugams ir klausytojams geriau žinomas sceniniu vardu Marko.

 

Kada ir nuo ko viskas prasidėjo?

Viskas prasidėjo dar paauglystėje. Klausydavausi, kaupdavau šokių muziką, laikui bėgant pradėjau domėtis klubine kultūra,  kol galiausiai ryžausi kažką sukurti pats. 2009 metų žiemą sporto salėje atsitiktinai sutikau žmogų, kuris jau buvo kūrybos kelyje.  Jis man ir padėjo žengti pirmuosius žingsnius. Beje, jis gargždiškis, draugai jį vadina Rakštimi. 

 

Turi daug skirtingos veiklos, kas tau pačiam arčiausiai širdies, teikia daugiausia malonumo?

Labiausiai patinka pateikti savo kūrybą publikai pasirodymo metu. Vienu metu gali pastebėti daug skirtingų reakcijų, kurios leis tau tobulėti  kaip muzikos kūrėjui bei atlikėjui. Esu labai laimingas, kad mano hobį palaiko ir įvertina antroji pusė, tai labai svarbu.

 

Kokie projektai, renginiai tavęs laukia artimiausiu metu? Gal artėja kas nors, ko pats labai lauki ir norėtum pasidalinti su kitais?

Artėja labai daug renginių, iki vasaros galo suplanuoti visi savaitgaliai. Laukiu visų Lietuvoje vyksiančių vakarėlių, tačiau norėčiau išskirti Nidoje vyksiantį „Ant bangos“ mini festivalį bei savo artimo draugo DJ Mindaugėlio gimtadienį Klaipėdoje.  Kalbant apie tarptautinius pasirodymus, labai laukiu rugpjūčio 29 d. pasirodymo Londono klube „EGG“ , bei rugsėjo 5 d. debiuto Barselonoje.

 

Ar dažnai groji užsienyje?

Negaliu sakyti, jog užsienyje tenka groti dažnai, bet per pastaruosius 3 metus aplankiau Londoną, Mančesterį, Lydsą, Kroatiją, Vokietiją, Daniją, Airiją, o greitu metu aplankysiu ir Barseloną.  Ryškiausi renginiai, kuriuose teko groti, manau, buvo festivalis „Love Parade“  Duisburge (Vokietija), kuriame pasirodžiau 2010-ais metais bei festivalis „Love System Festival“  Kroatijoje, Petrčane mieste 2013-ais metais. Abu festivaliai paliko neišdildomų įspūdžių bei neikanojamos patirties.

 

Ar artimiausiu metu planuoji išleisti albumą?

Į albumą žiūriu itin atsakingai, artimiausius dvejus ar trejus metus jo niekas neišvys. Šiuo metu vis dar klaidžioju garsais, ieškau to, kas tikrai atspindėtų mane, mano kūrybą, žanrą.

 

Patarimas dar neišgirstiems didžėjams?

Mano patarimas dar neišgirstiems didžėjams yra toks: neikite jau kažkieno išmintu keliu, negaiškite laiko sukinėdami plokšteles, kompaktus - sėskite prie kūrybos.  Atėjo laikai, kai niekas nebevertina „diskžokėjų“ (DJ). Nebeužtenka tik domėtis šiuo dalyku ir turėti geros muzikos. Vienintelis jūsų  išsigelbėjimas - kūryba.  Turėdami  savo produkcijos įgausite DJ/prodiuserio statusą, kuris leis jaustis visa galva aukščiau už „DJ“, matematika paprasta. 

 

Vaizdai iš Marko aplankytų vakarėlių bei festivalių - fotogalerijoje:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,