Mano Gargždai



Gargždiškis klausia: karščio alinami valdininkai pamiršo pareigas?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Skaitytojo nuotrauka. Skaitytojo nuotrauka.

Jau antrą savaitę netoli Dovilų riogsanti statybinių atliekų krūva papiktino Gargždų gyventoją. Vyras suabejojo valdininkų požiūriu į neleistiną aplinkos teršimą.

 

„Noriu pasidalinti mūsu valdininkų abejingumu. Šis vaizdelis yra vos už kelių kilometrų nuo Dovilų, Jakų gyvenvietės link, visai šalia kelio. Tai – statybinis laužas, o svarbiausia – šiferis (asbestas). Įdomu, ar mūsų žaliesiems ar Dovilų seniūnijos darbuotojams tiek karšta, kad sėdi kondicionierius apsikabinę ir neiškiša nosies į lauką apsižvalgyti. O gal ten nauja „surinkimo aikštelė“ ir galim visi vežti. Ir taip jau beveik antra savaitė. Norisi kažkaip atkreipti dėmesį į neleistiną teršimą“, – laiške rašo gargždiečiu-gargždiškiu pasirašęs vyras (redakcijai vardas ir pavardė žinomi – aut. pastaba).

Dovilų seniūnijos seniūnė Nijolė Ilginienė tvirtino, kad dėl netvarkingų atliekų minėtoje vietoje gyventojų skundų nesulaukė, tačiau teigė vakar pati jas pastebėjusi.

Anot Dovilų seniūnės, apie suverstas statybines atliekas bus informuoti aplinkosaugininkai.

„Kieno ta žemė, kur yra išmestos atliekos, duomenų mes neturime. Tokiais atvejais skambiname gamtosaugininkams. Šiandien jau bandžiau jiems pranešti apie šią situaciją, tačiau telefono linija buvo užimta, tad skambinsiu vėl. Gamtosaugininkai „prieina“ prie visų duomenų, žino, kas yra žemės savininkai. Jie taip besielgiančius žmones tramdo ir baudžia“, – kalbėjo seniūnė.

N. Ilginienė neslėpė, kad žmonės ne visada prisipažįsta padarę panašų nusižengimą.

„Kiti sako ne patys papylę ir nežiną, kas tai padarė. Iš kitos pusės, turėtų atsakyti tas, kam priklauso žemė“, – mąstė N. Ilginienė.

Susisiekus su Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos rajono agentūros vedėju Algirdu Vaitkumi, jis buvo ką tik apžiūrėjęs minėtą vietą, kur kažkas privežė šiferio ir kitų statybinių atliekų.

„Ieškosime savininkų. Visų pirma nustatysime, ar žmogus pats jas atsivežė, ar ne. Jeigu jam kažkas atvežė ir papylė, tokiu atveju jis nėra baudžiamas, bet duodamas privalomas nurodymas tą teritoriją sutvarkyti, nes savininkas už savo žemę bet kuriuo atveju yra atsakingas. Jei atsivežė pats, tada būna baudžiamas administracine tvarka ir vėlgi duodamas nurodymas susitvarkyti“, – nurodė A. Vaitkus.

Kaip teigė A. Vaitkus, jei savininkas būtų Savivaldybė, prievolė susitvarkyti tektų jai.

Jis tvirtino, kad tokiems teršėjams gresia nemenkos baudos – ne keli šimtai litų. Jų dydis priklauso nuo išmestų atliekų kiekio.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 327 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,