Mano Gargždai



Pasveikinta 90-metė Ona Jasienė

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Liepos mėnesį ilgametė Dovilų miestelio gyventoja Ona Jasienė šventė 90 metų jubiliejų. Ją pasveikinti atvyko Dovilų seniūnijos seniūnė Nijolė Ilginienė, Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė, Dovilų seniūnijos socialinė darbuotoja Vitalija Šimkienė.

 

Ona Jasienė gimė 1924 m. liepos 8 d. Endriejavo seniūnijoje, aštuonių vaikų šeimoje, kurioje buvo jauniausia.

1951 m. ištekėjo. Kaip teigė Ona Jasienė, tekėjo būdama 27 m. Santuoka nebuvo iš meilės, o labiau pagrįsta pagarba, supratimu vienas kitam, nes abiejų likimai buvo panašūs, t. y. augo neturtingose šeimose, tačiau abu kartu kūrė savo laimę ir gerovę.

1971 m. atvyko gyventi į Dovilų miestelį, dirbo tuometiniame Lėbartų tarybiniame ūkyje.

Ilgaamžė prisimena, kad buvo visokių dienų gyvenime ir apgailestavo, kad laimingoje santuokoje išgyveno tik 36 metus, nes negailestinga mirtis juos išskyrė. Ona džiaugiasi, kad gyvena kartu su dukra ir jos šeima. Paklausus, kaip sveikatėlė, ji atsakė, kad nežino, kas yra galvos skausmas. O dukra priduria, kad mama net daržus ravi, nes kitaip negalinti − juk judėti reikia.

Paklausus Onos apie ilgaamžiškumo receptą − ji šyptelėjo ir pasakė, kad reikia norėti, kuo daugiau judėti ir dirbti, netingėti.  Patylėjusi pridūrė: vaikus reikia mylėti, o ne mušti.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 284 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,