Mano Gargždai



Futbolo klubo reikalai aptarti mero kabinete

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka.

Savivaldybės vadovai susitiko su asociacijos „Gargždų Bangos draugai“ naujuoju direktoriumi Vladlenu Grigorjevu ir buvusiu – Rimantu Mikalausku, kuris taip pat direktoriaus pareigas eina VšĮ „Gargždų futbolas“. Kalbėta apie asociacijos problemas bei priežastis, dėl kurių pagrindinę miesto futbolo komandą lydi nesėkmės.

 

Gargždų „Bangos“ futbolo klubą sudaro profesionali vyrų futbolo komanda, kurios finansavimu ir veikla rūpinasi asociacija „Gargždų Bangos draugai“, ir vaikų bei jaunimo futbolo grupės, kurių veikla rūpinasi viešoji įstaiga „Gargždų futbolas“. Asociacijos nariai yra investuotojai iš Rusijos Dmitrijus Ševčenko ir Dmitrijus Baida bei labdaros ir paramos fondas „Gargždų rėmėjas“. Iki šių metų gegužės mėnesio pradžios asociacijos direktoriumi buvo paskirtas R. Mikalauskas, kuris vadovauja ir VšĮ „Gargždų futbolas“. Gegužės pradžioje R. Mikalauskas pateikė prašymą atleisti iš asociacijos direktoriaus pareigų dėl galimai neskaidrios jos narių veiklos, prieštaraujančios Lietuvos Respublikos įstatymams. Liepos 1 dieną asociacijos prezidentas D. Ševčenko paskyrė naują direktorių – šias pareigas pradėjo eiti V. Grigorjevas.

Futbolo klubą „Banga“ pastaruoju metu persekioja nesėkmės – per keletą mėnesių Gargždus garsinanti komanda aukščiausioje Lietuvos futbolo lygoje iš antrosios vietos nukrito į septintąją. Lietuvos futbolo federacija pradėjo tyrimą dėl galimai sutartų varžybų rezultatų. Taip pat Savivaldybės vadovai sulaukė informacijos, kad asociacija nevykdo sutartinių įsipareigojimų, galimai veikia antiįstatymiškais metodais.

Naujasis asociacijos „Gargždų Bangos draugai“ direktorius V. Grigorjevas paaiškino, kad sutartys ir įsipareigojimai bus vykdomi, esą jis dirba dar tik mėnesį. Su žaidėjais yra atsiskaityta, o už birželio mėnesį bus sumokėta iki liepos pabaigos. Artimiausiu metu ketinama apmokėti ir kitas susidariusias skolas. Aptarus vidines klubo problemas, Savivaldybės meras V. Dačkauskas palinkėjo jas kuo greičiau išspręsti ir pabrėžė, kad kyla pagrįstų abejonių dėl asociacijos veiklos skaidrumo, jos narių geranoriškų veiksmų futbolo komandos naudai: „Labai rimtai reaguojame į priežastis, dėl kurių iš asociacijos direktoriaus pareigų išėjo R. Mikalauskas. Puikiai suprantame grėsmes, visapusiškai vertiname procesą pagal turimą informaciją. Kol kas laukiame Lietuvos futbolo federacijos atliekamo tyrimo rezultatų. Prašome savo veikloje vadovautis mūsų valstybės įstatymais, o ne kitoje šalyje susiklosčiusiais ir visuomenės toleruojamais veikimo būdais“, – sakė V. Dačkauskas.

Telefonu pakalbintas Lietuvos futbolo federacijos Drausmės komiteto sekretorius Ričardas Zdančius informavo, kad tyrimas dėl asociacijos „Gargždų Bangos draugai“ galimai sutartų varžybų rezultatų jau netrukus bus baigtas, kol kas jokia informacija neskelbiama. 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 413 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,