Mano Gargždai



Rekordiškai karšta rugpjūčio pradžia

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

Nusistovėjęs labai karštų orų laikotarpis su trumpa vienos dienos pertrauka rugpjūčio 1-ąją (tada aukščiausia oro temperatūra Lietuvoje nesiekė 30 °C) tęsiasi nuo liepos 24 d.

 

Savo piką kaitra pasiekė rugpjūčio 3–4 d., kai oro temperatūra visoje Lietuvoje buvo rekordiškai aukšta (tarp 32–36 °C). Beveik visose meteorologijos stotyse pasiekti arba viršyti tų dienų aukščiausios oro temperatūros rekordai. Rugpjūčio 4 d. dar karščiau buvo Pagėgiuose (36,5 °C), o Druskininkuose išmatuota net 37,1 °C. Tai jau absoliutus rugpjūčio mėnesio Lietuvoje temperatūros rekordas, kuris iki šiol priklausė Šilutei (1992 m. buvo išmatuota 35,8 °C).

Rugpjūčio 3 d. karščiausia buvo Tauragėje – užregistruotas 36,8 laipsnių karštis, o Klaipėdos meteorologijos stotyje termometrai rodė pačią aukščiausią vasaros oro temperatūrą (36,6 °C) šiame mieste per visą stebėjimų laikotarpį (iki šiol buvo 34 °C).

Šiandien šalies rytuose bei šiaurėje temperatūra dar gali pasiekti 30 °C, tačiau didesnėje šalies dalyje sulauksime gaivesnės, 26–29 laipsnių temperatūros, prie jūros, pučiant pietvakarių, vakarų vėjui teliks 24–25 laipsniai. Artimiausiomis naktimis vietomis (didesnė tikimybė pietvakarinėje šalies pusėje) prašniokš intensyvesni vasaros lietūs, griaudės, kai kur tikėtina kruša. Perkūnijos metu numatomas škvalas iki 15–20 m/s. Naktys debesuotos, todėl ir šiltos – tarp 15–20 °C. Tiek šiandien, tiek ketvirtadienio dieną ir vakare daugelyje rajonų prognozuojami trumpi, bet vietomis gausūs lietūs su perkūnijomis, kai kur škvalais ir kruša.

Penktadienį ir šeštadienį lietūs iš pietvakarinių rajonų trauksis, daugiau lis Aukštaitijoje. Išliks labai šilti orai. Sekmadienis numatomas sausesnis ir vėl į Lietuvą užsuks atogrąžų karštis. Vėsesnis ir drėgnesnis vidutinių platumų oras į mūsų šalį atkeliaus kitos savaitės viduryje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 425 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,