Mano Gargždai



7 idėjos, kaip panaudoti tuščius alaus butelius ir jų kamštelius

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Butelis - dekoracija. pinterest.com nuotr. Butelis - dekoracija. pinterest.com nuotr.

Prisikaupė tuščių alaus butelių, atiduoti juos surinkimui yra per toli ar nepatogu, o tiesiog išmesti nesinori? Nenusiminkite – pasitelkus kūrybiškumą, alaus buteliai bei jų kamšteliai gali būti puikiai panaudojami buityje. Žvakidės, baldai, vazonai – tai tik keli dalykai, galintys gimti iš alaus butelių.

 

„Vasarą atsigaivinus alumi, namie dažnai lieka tuščios stiklinės taros, kurios į šiukšliadėžę mesti nesinori. Žinoma, puikus variantas – atiduoti ją rūšiavimui, tačiau galima ir būti originaliais bei iš alaus butelio pasigaminti smagią smulkmeną“, – sako „Biržų alaus“ gamybos meistrė Astra Normantienė.

„Biržų alus“ pateikia 7 idėjas, kaip originaliai panaudoti tuščius alaus butelius ir jų kamštelius bei nustebinti savo draugus.

1. Butelis – stiklinė. Nupjovus butelio kaklelį, likusi jo dalis taps neįprasta ir gražia stikline. Namų sąlygomis norint perpjauti stiklinį butelį, tereikia medvilninio siūlo, acetono, švitrinio popieriaus, žiebtuvėlio ir kriauklės su šaltu vandeniu. Atšaldykite butelį šaltame vandenyje ir pamerkite siūlą į acetoną. Kai acetonas įsigers, apvyniokite siūlą aplink butelį 5-6 kartus toje vietoje, kurioje norite perpjauti butelį, ir užriškite mazgą. Tada, laikydami butelį iš abiejų galų (tam jums prireiks draugo) ir lėtai sukdami, 45-50 s deginkite medvilninį siūlą. Tuomet įmeskite butelį į šaltą vandenį ir jis pasidalins į dvi dalis. Jums beliks su švitriniu popieriumi nušlifuoti, kad pjūvio vietoje neliktų aštrių kampų, ir turėsite stiklinę!

2. Butelis – birių produktų laikiklis. Suberkite į butelį kokį nors birų produktą ir nudažykite butelį juodais dažais. Tada balta kreidele užrašykite, kas laikoma butelyje. Atrodys daug įdomiau negu įprastinė druskinė ar pipirinė! Tik, žinoma, pirmiausia butelį gerai išplaukite.

3. Padėklas iš kamštukų. Paimkite devynis alaus butelio kamštukus, sudėkite iš jų kvadratą ir suklijuokite jų kraštus tarpusavyje. Taip gausis puikus ir stilingas padėkliukas alui.

4. Vazonas gėlėms. Butelį gerai išplaukite, tada išpjaukite dalį butelio apačios prie dugno. Priberkite į butelio  vidų žemių ir pasėkite vijoklinių gėlių. Ypač gera mintis yra tokį butelį pakabinti, tuomet vijoklis galės stiebtis tiek aukštyn, tiek žemyn ir tikrai papuoš jūsų aplinką.

5. Žvakidė ir žvakės. Nupjaukite butelio apačią ir pastatykite butelį virš žvakės. Turėsite išties unikalią žvakidę. O iš butelių kamštelių galima pasidaryti mažas žvakutes: tiesiog į juos pripilkite lydyto vaško, įstatykite dagtį ir palaukite, kol sustings.

6. Lentyna iš butelių. Paimkite 50-70 cm ilgio ir  maždaug 15 cm pločio medinę lentą ir pastatykite ant jos keturis butelius – po du abiejuose galuose. Tuomet paimkite dar vieną tokių pačių matmenų lentą ir jos galuose išgręžkite keturias skyles, kurių skersmuo būtų kiek didesnis už butelių kaklelių. Uždėkite lentą ant butelių, kad jų kakleliai įsikištų į skyles lentoje. Sveikiname – pasidarėte improvizuotą nedidelę lentyną.

7. Butelis – dekoracija. Paimkite tuščią butelį ir jį baltai nudažykite su dekupažiniais dažais, nagų laku ar pan. Tuomet su juodu markeriu ar specialiais dažais stiklui ant jo nupieškite kokį nors ornamentą. Toks butelis tikrai papuoš jūsų namus.

 

Idėjos - pinterest.com nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 328 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,