Mano Gargždai



Grybų ant Gargždų turgaus prekystalių netrūksta

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Kilogramas baravykų Gargždų turguje kainuoja apie 30 litų. R. Rapalienės nuotr. Kilogramas baravykų Gargždų turguje kainuoja apie 30 litų. R. Rapalienės nuotr.

Šiemet miškai dosniai dalijasi savo derliumi. Kai kurie grybautojai giriasi nespėjantys grybų tempti namo. Tačiau sekasi ne visiems. Pastariesiems lieka išeitis grybų tiesiog nusipirkti. Gargždų turguje jų netrūksta.

 

Net ir lietingą trečiadienio rytą turguje buvo apstu prekeivių, siūlančių pačių įvairiausių grybų. Nestigo ir pirkėjų, smalsaujančių, kiek šios rudens gėrybės kainuoja.

Už litro talpos kibirėlyje ar inde sudėtus raudonviršius ir voveraites Gargždų prekeiviai prašo maždaug 12 litų, už kazlėkus, liaudyje vadinamus slidokais, – 4 litų, už lepšius – 6-8 litų. Indelis baravykų kainuoja apie 12-15 litų arba 30 litų už kilogramą.

Grybais turguje prekiavusi Klaipėdos rajono gyventoja pasakojo, kad grybauti vyksta anksti ryte, dar su tamsa. Prisirinkusi gėrybių važiuoja tiesiai į turgų.

Paklausta, ar turi mėgstamus miškus, ar važiuoja į atsitiktinius, moteris tvirtino, kad visi grybautojai turi atradę savo vietas miškuose, į kurias nuolat vyksta. Vieni jas išduoda, kiti – ne.

Turguje sutikti grybautojai teigė grybaujantys Kulių, Endriejavo, Rietavo bei Švėkšnos miškuose.

 

R. Rapalienės nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 216 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,