Mano Gargždai



Daupariškiai aktyviai linksminosi sporto šventėje

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Dauparų bendruomenė pakvietė aktyvios gyvensenos mėgėjus į sporto ir turiningo laisvalaikio šventę „Tvirtas kūnas, geras ūpas – laimingas ir sveikas žmogus“. Monikos Sutkutės nuotr. Dauparų bendruomenė pakvietė aktyvios gyvensenos mėgėjus į sporto ir turiningo laisvalaikio šventę „Tvirtas kūnas, geras ūpas – laimingas ir sveikas žmogus“. Monikos Sutkutės nuotr.

Dauparų bendruomenė garsėja savo sportininkų aktyvumu ir entuziazmu. Bendruomenės aktyvas siekia skleisti ne tik sveikos gyvensenos ir aktyvaus poilsio idėjas, bet bendruomenės namuose jau apie pusę metų plėtojama sveikatingumo komplekso veiklą. Be to, kiekvienais metais sporto ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjai kviečiami pramogauti linksmoje bendruomenės šventėje.

 

Rugpjūčio 23 d. Dauparuose vyko tradicinė, kasmetinė sporto šventė. Dauparų bendruomenė pakvietė aktyvios gyvensenos mėgėjus į sporto ir turiningo laisvalaikio šventę „Tvirtas kūnas, geras ūpas – laimingas ir sveikas žmogus“.

Bendruomenė teikė paraišką Klaipėdos rajono savivaldybės sporto rėmimo konkursui „Bendruomenės užimtumas sportu“ ir gavo dalinį finansavimą iš savivaldybės biudžeto lėšų projektui „Tvirtas kūnas, geras ūpas – laimingas ir sveikas žmogus“. Iš projekto gautas lėšas bendruomenė panaudojo krepšinio stovui su lanku įsigyti. Šis sporto inventorius atiteks Gargždų „Minijos“ progimnazijos Gobergiškės skyriui. Sporto renginys buvo suorganizuotas bendruomenės ir rėmėjų lėšomis.

Šventė buvo skirta Baltijos kelio 25-osioms metinėms paminėti. Dauparų bendruomenė susikibo rankomis ir padarė gyvą žmonių grandinę, prisimindami 1989 rugpjūčio 23 d. akciją, kai Lietuva, Latvija ir Estija pademonstravo pasauliui savo apsisprendimą taikiai siekti laisvės tokiu būdu, kokio pasaulis dar nebuvo matęs. Ir mes taip palinkėjome vienybės bendruomenei, visai Lietuvai ir Pabaltijo šalims.

Šventės metu buvo organizuojamos tinklinio, futbolo, krepšinio varžybos, estafečių rungtys vaikams ir suaugusiems, smiginis.

Smiginio rungtyje taikliausiai strėlytes mėtė Eglė Vitkauskaitė, antras liko Eimantas Trijonis, o tarp suaugusiųjų rankos taiklumu pasižymėjo Ieva iš Dauparų. Mažieji sportininkai mynė pedalus dviračių trasoje.  Dalius Rekašius finišą pasiekė pirmasis, nedaug atsiliko  Eimantas Trijonis. Mažųjų estafečių rungtyje sparčiausia buvo Augustė Vitkauskaitė, antras finišavo Rufinas Puidokas, trečias liko Deiminas Ašmontas. Ypač didelio susidomėjimo sulaukė rungtis, kuri kvietė mažuosius dalyvius rasti paslėptą lobį. Jo beieškodami vaikai geriau pažino vietas, kuriose gyvena.  Po sportinių rungčių vaikai iki soties galėjo dūkti  ant batuto.

Dėl prizų paplūdimio tinklinio aikštelėje išmėginti jėgas panoro net septynios ekipos. Pirmą vietą iškovojo „Vienminčių“ komanda iš Gargždų, antrą – komanda iš Daukšaičių, treti liko „Barstyčiai“, atvykę net iš Skuodo rajono. Krepšinio aikštelėje stipriausia  buvo komanda iš Dauparų – „Vieni vartai“.

  Šventės dalyviai buvo vaišinami Stanislavos ir Česlovo Ročių  paruošta  kruopų ir žirnių koše su spirgučiais. Troškulį šiltą besibaigiančios vasaros dieną sportininkai malšino gardžia Vaidos Bukontienės gira.

Išradingai šventei pasiruošė Dauparų mamyčių klubas. Nuotaikingai ir įtikinamai Laima Liaudonskienė kartu su Asta Budriene, Greta Srėbaliene, Ramune Ročiene kvietė visus šventės dalyvius apsilankyti mamyčių paviljone. Buvo galima įsigyti pačių mamyčių pagamintų įvairių skanėstų, gėrimų, kvapnios kavos ir arbatos.  Birutės Vitkauskienės padedami vaikai galėjo piešti ir lipdyti iš molio.

Dar kartą įsitikinome, kad yra daug jaunimo, neabejingo sportui, bendruomenės renginiams. Žaidynės tapo tradicinės ir, tikimės, kitais metais sulauks dar didesnio  gyventojų dėmesio.

 

Šventės organizatoriai nuoširdžiai dėkoja visiems bendruomenės nariams ir rėmėjams, prisidėjusiems rengiant šventę. Dėkojame Dauparų-Kvietinių seniūnijai, kur visada galima kreiptis pagalbos. Ačiū tariame Gobergiškės skyriaus mokytojoms Rasai Meilytei-Jurjonienei ir Reginai Srėbalienei, taip pat Gabrielei Lukšonytei ir Ilonai Vaitkutei, padėjusioms vaikams surengti įdomią lobio paiešką. Dėkojame  teisėjams Eugenijui Kundrotui, Valentui Marcinkevičiui, Olegui Sorokinui, Sauliui Paukščiui už profesionaliai surengtas varžybas, pagalbą išsiaiškinant jų nugalėtojus, teisėjams talkinusiai sporto entuziastei Snieguolei Jurjonienei. Visą laiką šventėje skambėjo Dauparų kultūros namų meno vadovo Ramūno Čaro leidžiamos melodijos, kurios padėjo sukurti sportinę dvasią ir nuotaikingą šventinę nuotaiką.

 

Šventės akimirkos - Monikos Sutkutės ir Danielės Jurjonaitės nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 423 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,