Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gimnazistai neformaliojo ugdymo veiklas rinkosi mugėje

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Gintauto Našlėno nuotr. Gintauto Našlėno nuotr.

Jaunam žmogui, mano nuomone, svarbiausia yra realizuoti save. Pasiekti viską, kas tik įmanoma, daryti tai, kas širdžiai miela. Kol dar nežengiame į suaugusiųjų pasaulį, kai laiko sau beveik nebelieka, turime užsiimti prasmingesne veikla ir nešvaistyti laiko tik  prie kompiuterio.

 

Pomėgius atrasti ir svajones įgyvendinti padeda įvairi popamokinė veikla, kurią galime pasirinki kiekvienais mokslo metais, tačiau ne visi tai padarome. Gal todėl, kad nesuprantame neformaliojo ugdymo svarbos, o gal trūksta informacijos?

Turbūt didžiausias neformaliojo ugdymo veiklos pliusas yra turiningas laiko praleidimas. Ne paslaptis, kad šiuolaikinis jaunimas ypač mėgsta leisti laiką socialiniuose tinklalapiuose, žaisti internetinius žaidimus. Bendžaminas Franklinas yra pasakęs: „Jeigu nori turėti laisvalaikį, negaišk laiko“. Taigi popamokinė veikla leidžia turėti naudingą laisvalaikį bei suteikia galimybes tobulinti turimą talentą, plėsti žinias, lavinti gebėjimus.

Kitas teigiamas dalykas yra tai, kad veikdamas kažką įdomaus, gali susipažinti su savo bendraminčiais. Mokykloje ne visada lengva susirasti draugų, ypač, jei tu esi kitoks nei visi. Tokiu atveju, lankomas užsiėmimas ne tik padės save atskleisti, bet ir praplės draugų ratą. Bendros idėjos, mintys ir darbai suvesti gali netgi tuos, su kuriais prieš tai niekada nebendravai. Pati iki šiol bendrauju su keliomis merginomis iš lankyto šokių būrelio, nors užsiėmimus baigiau  jau prieš kelerius metus...

Taip pat reikėtų nepamiršti, kad, užsiimdamas savo noru pasirinkta veikla, jausiesi laimingas.

Štai dėl tokių, mano manymu, priežasčių Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje ir vyko neformaliojo ugdymo mugė. Mokytojai bei jų ugdytiniai reklamavo neformaliojo ugdymo pasiūlą, pristatė ankstesnių metų darbus, pasiekimus ir apdovanojimus, kad gimnazistai turėtų iš ko pasirinkti. O rinktis tikrai yra iš ko: ir dainavimas, ir teatras, ir šokiai, ir grojimas įvairiais muzikos instrumentais, ir mokymasis savivaldos pagrindų ar skleisti informaciją. O kur dar mados studija, dizaino, tapybos, verslumo  paslaptys... Kaipgi be sporto būrelių?..  Šiais mokslo metais įdomiai anonsuoti neformaliojo ugdymo  užsiėmimai gimnazistus skatino pagalvoti, kas jiems tiktų bei būtų naudinga. Pasiūlos įvairovė turėtų patenkinti net išrankiausių poreikius.

Žinoma, visada lengviau bei patogiau laiką leisti lovoje arba prie kompiuterio, tačiau esame jauni ir energingi, todėl nesėdėkime vietoje, užsiimkime ir laiką leiskime turiningai, būkime aktyvūs!

 

Gintauto Našlėno nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,