Mano Gargždai



Rytoj Lietuva laikys Konstitucijos egzaminą

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

     Jau rytoj Lietuvoje vyks aštuntus metus iš eilės Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos organizuojamas Konstitucijos egzaminas, kurį laikyti ir pasitikrinti Konstitucijos žinias galės visi Lietuvos piliečiai. Egzaminas bus laikomas savivaldybėse, bendrojo lavinimo ir aukštosiose mokyklose, įkalinimo įstaigose, taip pat internetu.

 

    „Konstitucijos egzamine kasmet dalyvauja apie 30 000 piliečių, džiugu, kad šiemet susidomėjimas egzaminu nemažėja. Visus dar neapsisprendusius dalyvauti kviečiu nedvejoti ir ryžtis rytoj pasitikrinti savo Konstitucijos žinias. Tikiu, kad ši graži akcija padeda ugdyti pilietišką ir teisiškai sąmoningą tautą, nes dalyvavimas joje įkvepia dar aktyviau domėtis savo valstybės teisine sąranga, savo, kaip piliečio, teisėmis ir pareigomis,"- sako teisingumo viceministras Julius Pagojus.

     Portale DELFI laikyti egzaminą bus galima rytoj (rugsėjo 30 d.) nuo 12 val. iki 13 val. Internetu egzaminą laikyti pasirinkę piliečiai dalyvaus tik I etape. Nugalėtojai bus išrinkti pagal teisingų atsakymų skaičių ir laikymui skirtą laiką.

    Nesuspėję užsiregistruoti dalyvavimui savivaldybėse vis tiek bus laukiami - egzaminą laikyti bus leidžiama ir iš anksto neužsiregistravusiems asmenims. Savivaldybėse egzaminas taip pat vyks nuo 12 val. Geriausiai rytoj vykstančiame etape pasirodę piliečiai pateks į antrą etapą, kuris vyks spalio 14 d.

    Mokyklose egzaminas bus laikomas specialios Konstitucijos egzamino pamokos metu - rugsėjo 30 d., 9 val. I etape nugalėję 5-12 klasių moksleiviai taip pat dalyvaus II egzamino etape.

     Visi egzaminą laikantys dalyviai bus suskirstyti į keturias tikslines grupes - moksleivius, nuteistuosius, teisinį išsilavinimą turinčius ar jo siekiančius asmenis ir visus kitus gyventojus. Moksleiviai dar bus suskirstyti į keturias mažesnes grupes pagal amžių. Visoms grupėms parengtos skirtingos užduotys, o patys mažiausieji bus kviečiami atlikti kūrybinę užduotį „Mano teisės ir pareigos".

     Po antrojo etapo paaiškės egzamino nugalėtojai, kuriuos spalio 28 d. Prezidentūroje pasveikins ir apdovanos Prezidentė Dalia Grybauskaitė bei teisingumo ministras Juozas Bernatonis. Iš viso nugalėtojais taps 27 egzamino dalyviai - po 3 iš kiekvienos grupės.

   Trys geriausiai egzaminą išlaikę Lietuvos gyventojai bus apdovanoti europarlamentaro Zigmanto Balčyčio įsteigtomis kelionėmis į Briuselį. Visų laimėtojų taip pat lauks projekto rėmėjų prizai.

     Projektą organizuoti padeda Mykolo Romerio universitetas, Lietuvos savivaldybės, Švietimo ir mokslo ministerija, Šiaulių bankas, advokatų kontora „Triniti". Žinią apie Konstitucijos egzaminą padeda skleisti projekto informaciniai rėmėjai: naujienų portalas DELFI, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

 

     Klaipėdos rajono savivaldybėje egzaminas vyks rugsėjo 30 d. 12 val. posėdžių salėje (Klaipėdos g. 2, Gargždai). Egzamino koordinatorė savivaldybėje – Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Daiva Beliokaitė, el. p. , tel. (8 46) 39 10 63.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 299 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,