Mano Gargždai



Kvietiniškių širdis pavergė eilės

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Redos Paulikienės nuotrauka. Redos Paulikienės nuotrauka.

Rudens vakarą kvietiniškiai, pasikvietę svečių iš Smilgynų, Klaipėdos ir Dovilų, dalyvavo poezijos vakare „Po rausvais saulėlydžio sparnais“. Renginį organizavo Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus renginių organizatorė Reda Paulikienė.

 

Vakarą dainomis ir gitaros skambesiu papuošė Šarūnė Petruškevičienė. Dainavo visi, užsisvajoję, mintimis nuklydę į praeitį, į prisiminimus. Sielos duris atvėrė net patys nedrąsiausi. Savo sukurtas eiles skaitė ir Šarūnė Petruškevičienė, ir viešnios iš Smilgynų: Regina Tarvydienė, Jūratė Budrienė, ir svečiai iš Klaipėdos: Aleksandra ir Antanas Viskontai, ir kvietiniškės: Karolina Vičiulienė, Irena Ronkienė, Adelė Venckienė. Monologą ir eiles šiam renginiui buvo paruošusios GKC Kvietinių skyriaus teatro „Ontrep“ aktorės: Danguolė Daubarytė ir Lina Ronkienė. Visus dalyvavusius gėlėmis apdovanojo Kvietinių moterų klubo „Versmė“ pirmininkė Irena Jankauskienė.

Visas keturias valandas prabuvę, nepajutome laiko tėkmės. Niekas neskubėjo skirstytis, nes buvo taip jauku, jautru ir gera. Renginys buvo lauktas, išsvajotas ir akivaizdu, kad labai reikalingas tiems, kurie tyliai rašo ir niekam nesako, tiems, kurie rašo ir išdrįsta kai kam prie arbatos puodelio paskaityti. Linkime kūrybinės sėkmės visiems poezijos mylėtojams, visiems, kurie nedrąsiai savo šedevrus vadina „rašliava“, visiems, kurie daug išgyvenę ir nenusakomų skausmų patyrę savo širdgėlą užkloja eilėmis, visiems, kuriems Dievulis davė šitokį talentą – kurti, eiliuoti gyvenimą.

 

Gerb. Adelės Venckienės iš Kvietinių eilės, gimusios po mūsų pavakarojimo.

 

Koks vakaras šiltas, dainingas,

Kiek žodžių jausmingų sudėta.

Kitaip gal gyvenimą mato

Ne vien tiktai širdys poetų.

 

Skaitai savo kūną ir kraują,

Ir ašarą riedančią šluostai.

Pati su savim gal kalbiesi,

Kai neturi kam pasiguosti...

 

Redos Paulikienės nuotraukos:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 256 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,