Mano Gargždai



Jurga Lago: „Parodos – tai tarsi langas į pasaulį"

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Jurga Lago. Organizatorių nuotr. Jurga Lago. Organizatorių nuotr.

     Juvelyrė Jurga Lago laikosi tradicijos per metus aplankyti pačias svarbiausias tarptautines parodas, skirtas profesionalams. Neseniai menininkė sugrįžo iš kasmetinės Madride rengiamos Iberjoyja parodos, kurioje naujausias juvelyrikos tendencijas ir kryptis pristato pasaulyje žymios juvelyrikos kompanijos ir garsūs meistrai. Spalio 10-12 dienomis J. Lago svečiuosis gimtąjame uostamiestyje ir dalyvaus jubiliejinės, 10-oios parodos „Grožis 2014" atidaryme.


„Kiekvienas savo srities profesionalas tiesiog privalo surasti laiko parodoms. Į jas vykstama ne tik tam, kad sužinotum naujienas. Jei nori, kad tave pastebėtų, atrastų – privalai dalyvauti. Parodose užmezgami nauji kontaktai, sutinkami nauji verslo partneriai. Šiandien be parodų joks profesionalas negali apsieiti, juk tokiuose renginiuose pamatai, kas naujo vyksta tavo profesijoje, kuo ji gyvena ir kas yra aktualu dabar. Tai – puiki proga atnaujinti savo žinias, pačiupinėti naujas medžiagas, susipažinti su naujomis technologijomis ir išlikti aktualiam. Galų gale, parodose susipažįstama ir su savo konkurentais", - šypsosi menininkė.

 

Anot jos, ne mažiau svarbu yra ir atsirinkti kur dalyvauti.
„Jei nori žinių ir idėjų semtis teisingoje parodoje, tuomet pirmiausia privalai orientuotis į savo rinką, žinoti ko sieki ir kas labiausiai domina. Be abejo, prieš nuspręsdama ar verta krautis lagaminus, nemažai laiko praleidžiu internete, domiuosi renginio tradicijomis, organizatoriais ir dalyviais. Organizuojama labai daug ir skirtingų parodų, todėl apsispręsti nėra paprasta. Mano kriterijai – ar paroda yra auganti, ar turi tęstinių tradicijų ir kas joje dalyvauja ", - pataria Jurga Lago.


Anot menininkės, Lietuvoje tokių renginių profesionalams taip pat nestinga. Vienas iš jų – kasmetinė Klaipėdoje rengiama paroda „Grožis", į kurią grožio industrijos profesionalus ir visus neabejingus grožiui, stiliui ir madai kviečia „Expo Vakarai".
„Lietuvoje vyksta du didžiuliai renginiai skirti grožio specialistams, tai - „Pelenė" ir „Grožis", tačiau abi parodos skirtingos. Visų pirma dalyviais ir tiksline auditorija - į Klaipėdą vyksta šio regiono, Latvijos specialistai bei lankytojai, nes uostamiestis geografiškai patraukli vieta ir Liepojos gyventojams. Tai, kas pristatoma vienoje parodoje, nebūtinai bus galima pamatyti kitoje. Imponuoja, jog „Grožis" nekopijuoja kitų tokio pobūdžio renginių, ši paroda yra išsaugojusi išskirtinį savo veidą. Lietuvos grožio industrijos atstovai puikiai žino, jog sostinės ir uostamiesčio klientų skonis, poreikiai ir stilius skiriasi. Todėl iš patirties galiu pasakyti, kad dirbant šiuose dviejuose skirtinguose Lietuvos regionuose, atsižvelgti į šiuos skirtumus būtina", - šypsojosi menininkė.


Ji prisipažįsta, jog anaiptol ne visuomet sutinkanti dalyvauti parodose, nors kvietimų sulaukia nuolat.
„Klaipėdoje rengiama paroda turi savo tradicijas, pastovius dalyvius ir nuolat augantį lankytojų skaičių. Šiemet joje taip pat dalyvauja rimtos, solidžios kompanijos. Vienas iš mano juvelyrikos salonų yra įkurtas uostamiestyje, todėl turėsiu puikią progą apsilankyti gimtąjame mieste ir sužinoti kas naujo Vakarų regione", - kalbėjo Jurga Lago.


Spalio 10-12 dienomis „Expo Vakarų" rengiama paroda „Grožis -2014" šiemet dalyvius ir lankytojus pakvies susipažinti su grožio ir stiliaus naujovėmis, tiesiogiai pabendrauti su šios srities specialistais, gamintojais ir atstovais, bei paslaugų teikėjais. Parodoje taip apt bus pristatoma gydomoji ir dekoratyvinė kosmetika, parfumerija, kirpyklų ir soliarumų įranga, aksesuarai.


Stiliaus dieną, spalio 12-ąją, parodoje savo kolekcijas pristatys Lietuvos Vakarų regiono jaunieji dizaineriai ir stilistai. Paroda skirta tiek specialistams, tiek lankytojams, kuriems rūpi grožis, mada ir stilius. Parodos tematiką šiemet rengėjai papildė nauja tema -„Vidinis grožis". Šią temą bus siekiama atskleisti seminarų, mokymų, konsultacijų su gyvenimo vadovais bei lektoriais metu.
Vienoje vietoje, vienu laiku, kartą per metus vykstanti grožio verslo lyderių paroda, skirta Vakarų Lietuvos bei Liepojos gyventojams šiemet rengiama jau 10-ąjį kartą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 134 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,