Mano Gargždai



Gimnazijoje - dėmesys sveikatai, padėkos mokytojams

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Gerdos Muldarytės nuotr. Gerdos Muldarytės nuotr.

     Ne kartą esame girdėję ar net patys sakę, kad sveikata – didžiausias mūsų turtas. Sveikas žmogus yra laimingas, tą laimę jis spinduliuoja aplinkiniams ir taip stiprina ne tik savo, bet ir kitų gyvenimą. Todėl Gargždų „Vaivorykštės'' gimnazijos bendruomenė noriai prisidėjo prie akcijos „Sveikatingumo pertraukų savaitė". Akciją rugsėjo 29 - spalio 3 dienomis organizavo Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija ir Sveikatos mokymo, ligų prevencijos centras.

 

     Renginio pagrindinis tikslas - atkreipti mokyklų bendruomenių (ypač mokinių) dėmesį į sveikos gyvensenos ir sveikatos stiprinimo svarbą, asmeninę atsakomybę už savo ir aplinkinių sveikatą, skatinti mokinius aktyviai leisti laisvalaikį, išmokti atsipalaiduoti po protinio darbo. Kadangi sveikata yra visiems svarbi, į akcijos siūlomas veiklas aktyviai įsitraukė ne tik gimnazijos mokiniai, jų tėvai, bet ir mokytojai.

 

     Pirmadienis buvo skirtas „Juoko (šypsenos) galiai". Juokas - tai geriausias vaistas, norint įveikti stresą, kurį, deja, patiria dauguma. Tad Ig klasė su savo klasės vadove Rosita Jankauskaite organizavo pirmadienio veiklą. Daugiau pozityvo suteikė per pirmąją pamoką mokytojų skaitytos įdomios mintys, faktai apie juoką ir jo naudą sveikatai.

 

     Antradienį kalbėta apie vaisių, daržovių - vitaminų šaltinio - naudą sveikatai. Už šios dienos sveikatingumo pertraukų renginius atsakingos buvo IIh ir IIa klasių gimnazistai, mokytoja Neringa Zaveckaitė ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Rasa Palionienė. Per ilgąsias pertraukas IIa klasės gimnazistai dalino obuolius, o IIh mokiniai pirmojo aukšto fojė vaišino spaustomis vaisių ir daržovių sultimis. Taip pat į namus buvo galima parsinešti ir receptų lankstinukų. Tą dieną, per technologijų pamoką, su mokytoja Sigita Šmitiene mokinės iš lietuviškų vaisių bei daržovių gamino įvairius patiekalus, kuriais vėliau vaišinosi visi.

 

     Trečiadienį - dėmesys „Judesio galiai". Kiekvienam asmeniui reikalingas sportas, nesvarbu, kokio amžiaus bebūtum, turi judėti, mankštintis. Mokinius fiziškai sustiprinti pasiryžo Ig klasė - visus norinčius kvietė į sporto salę ir mokė mankštintis.

 

     Ketvirtadienį kalbėta apie „Darbo ir poilsio higienos naudą", o penktadienis tapo „Padėkos diena". Gimnazijos mokinių prezidentūra su vadove Birute Gudauskiene sugalvojo, jog „Sveikatingumo pertraukų savaitę'' prasminga pabaigti padėkomis. Mokiniams buvo dalijamos juostelės su užrašu: „Ačiū, Mokytojau, Tau už...". Gimnazistai turėjo galimybę (nors ir anonimiškai) padėkoti pasirinktam gimnazijos mokytojui. Juostelės vėliau mokytojams atiduotos per vykusį koncertą, skirtą Mokytojų dienai.

 

Benitos Srėbaliūtės ir Gerdos Muldarytės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 70 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,