Mano Gargždai



Gargždų pašte – šventinės nuotaikos

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Pasaulinę pašto dieną veiklus Gargždų pašto kolektyvas švenčia kasmet. R. Rapalienės nuotr. Pasaulinę pašto dieną veiklus Gargždų pašto kolektyvas švenčia kasmet. R. Rapalienės nuotr.

Gargždų pašto klientus jau lauke šiandien pasitiko geltoni balionai, viduje taip pat tvyrojo šventinė atmosfera – paštą puošė gėlės, ant sienų kabo nuotraukos, su įamžintomis nuotaikingomis gyvavimo akimirkomis. Viso pasaulio paštininkai šiandien švenčia Pašto dieną.

 

Gargždų pašto viršininkė Dalia Černeckienė pasakojo, kad Pasaulinę pašto dieną veiklus kolektyvas švenčia kasmet.

„Mūsų darbuotojas Zigmas mėgsta fotografuoti, tad šiais metais paruošėme nedidelę pašto gyvavimo akimirkų parodėlę. Pagal savo išgales stengiamės, kad ir darbuotojų, ir klientų nuotaika būtų pakili“, – kalbėjo D. Černeckienė.

Ji tvirtino, kad šiandien ir iš klientų darbuotojai sulaukė daugiau dėmesio.

Gargždų pašte dirba 13 darbuotojų: 8 laiškininkai, 1 skirstytoja, 3 klientų aptarnavimo specialistės ir viršininkė. Dauguma jų – ilgamečiai ištikimi darbuotojai, dirbantys čia dešimtis metų ir dar menantys laikus, kai pašto spaudai buvo liejami iš vaško.

Gargždų paštininkai gali pasigirti ne vienu pasiekimu. Zigmantas Sermontis trejus metus iš eilės pelnė geriausio laiškininko apdovanojimą, Virginija Mažonienė dukart buvo įvertinta kaip geriausia klientų aptarnavimo specialistė.

 

vidine1

Paštininkų kasdienybėje pasitaiko kurioziškų situacijų. Pavyzdžiui, pašto dėžutes trukdo pasiekti gyventojų keturkojai augintiniai. Kartą laiškininkei prisiėjo telefonu kviestis pagalbą, nes, įėjus į patalpą, duris užstojo ir į lauką nebeišleido šuo. Z. Sermončio nuotrauka.

 

D. Černeckienė teigė, kad paštininkai yra atsidavę ir nuoširdžiai dirba savo darbą, tačiau neretai kyla ir sunkumų.

„Pirmiausia, trukdo palaidi šunys. Kartais darbuotojai grįžtą net apkandžioti. Taip pat gyventojai nesusitvarko pašto dėžučių, o paskui pyksta, kad negauna laiško. Vėliau paaiškėja, kad dėžutė sulaužyta arba jos visai nėra. Tiksliau reikėtų nurodyti ir adresą. Būna, kad užrašytas tik sklypo numeris. Taip žmonės patys apsunkina savo aptarnavimą“, – nuogąstavo Gargždų pašto viršininkė.

 

Tai įdomu

Nuo 1945 m. Gargždų paštas veikė Kvietinių g. 19 esančiame pastate.

Nuo 1968 m. – persikėlė į dabartines patalpas.

 

vidine2

Norint pasiekti klientus, ir per neišbrendamus purvynus tenka klampoti. Z. Sermončio nuotrauka.

 

vidine3

...Arba ožkos kelią pastoja. Z. Sermončio nuotrauka.

 

Gargždų pašto gyvavimo akimirkos ir kasdienybė – Zigmanto Sermončio nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 427 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,