Mano Gargždai



Dama su skrybėlaite: „Darysiu tol, kol laukia...“

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Vakar vyko Snieguolės Žukauskienės kūrybos pristatymas. A. Ananjevos nuotr. Vakar vyko Snieguolės Žukauskienės kūrybos pristatymas. A. Ananjevos nuotr.

     Dama su skrybėlaite – taip gargždiškiai vadina miesto gatves savo moteriškumu puošiančią Snieguolę Žukauskienę, kurios kūryba buvo pristatyta spalio 16-osios pavakarį Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos skaitykloje. Kaip teigė renginio vedėja bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Diana Ciparienė, ši „Prisiminimų alėja" – tapybos, muzikos, grožio ir mados sintezė.


     Ypatingą atmosferą sukūrė ne tik gausus būrys renginio svečių, pasipuošusių 70 – 80-ųjų metų stiliaus apranga, bet ir Snieguolės paveikslai – monotipijos. Apie juos daugiau papasakojo ir su kūrimo technika supažindino Sigita Kisieliūtė. Parodos autorė išdavė paslaptį, kad kai kuriuose paveiksluose užkoduota paslaptis, kurią įžvelgia tik akyli akis – tai gali būti tarp gėlių pasislėpęs merginos veidas ar nedidukas paukštelis. Aptarus paveikslus, dėmesio buvo skirta ir naujausiai Snieguolės Liucijos Žukauskienės knygai „Rugpjūčio naktis", kuri buvo kurta anūkams, draugams bei kitiems, autorei brangiems žmonėms. Renginio svečiai turėjo galimybę paklausyti keletą eilėraščių, kuriuos skaitė ne tik renginio vedėja Diana Ciparienė, bet ir bibliotekos darbuotojos Albina Ananjeva ir Donata Liutikaitė. Poeziją paįvairino organizatorių staigmena – puikiai gargždiškiams bei rajono gyventojams pažįstama Šarūnė Petruškevičienė, kuri grojo gitara ir dainavo nostalgiškus romansus iš kino filmų.


     Po paveikslų, poezijos bei muzikos harmonijos, liejosi svečių sveikinimai: kupinus meilės ir šilumos palinkėjimus dalijo vaikystės draugai Adomas ir Loreta Zaborskai, krikšto dukra Gražina, pusseserė Elena, vyras Sigitas, gydytoja, Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narė Voldimara Jasmontaitė bei kiti Snieguolei svarbūs žmonės, jos talentų gerbėjai. Renginyje dalyvavo ir Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, kuri sveikindama taip pat negailėjo gražiausių žodžių Liucytei (taip S. Žukauskienę vadina artimi draugai bei bičiuliai).


     Renginio metu tvyrojęs nuoširdumas bei svečių šypsenos paliudijo, kad Snieguolė – įdomus žmogus, aplink save paskleidžiantis grožį. Ne vienas džiaugiasi, kad mūsų nedideliame miestelyje yra tokių išskirtinių žmonių, kurie verti kiekvieno gero žodžio.

 

Albinos Ananjevos nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 291 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,