Mano Gargždai



Kelių eismo taisyklių naujovės: keičiasi ir ženklai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Ženkluose „Suslėgtosios gamtinės dujos“ ir „Suskystintosios naftos dujos“ atsiras angliški trumpiniai. VE.lt iliustracijos. Ženkluose „Suslėgtosios gamtinės dujos“ ir „Suskystintosios naftos dujos“ atsiras angliški trumpiniai. VE.lt iliustracijos.

Užpraeitą savaitę įsigalioję Kelių eismo taisyklių pakeitimai palietė ne tik kai kuriuos dviratininkų ar vairuotojų pareigas reglamentuojančius punktus, bet ir kelio ženklus.

 

Pasak Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus vedėjo Vidmanto Pumpučio, šiuo metu galiojantys kelio ženklai, kuriuos numatyta pakeisti naujais, skubos tvarka nuimami nebus. Planuojama, kad jie galios iki 2020 metų, susidėvėjus palaipsniui bus keičiami tik naujo tipo ženklais.

 

6

Geltonos linijos ženklins važiuojamųjų dalių sankirtos plotą, į kurį įvažiuoti draudžiama, jeigu jame ar už jo yra kliūtis, kuri priverstų vairuotoją sustoti važiuojamųjų dalių sankirtoje ir trukdyti kitų transporto priemonių eismui.

 

Taip pat naujojo tipo ženklai bus įrengiami naujos statybos keliuose arba rekonstravus senus kelius.

Taigi, kas naujo? Numatyta, kad nuo 2020 m. automagistralę žymės ir mėlyno fono ženklai, kaip yra kitose Europos Sąjungos valstybėse narėse, taip pat bus visiškai atsisakyta žalios spalvos kelio ženklų.

 

2ket

Sankryžas bei vingius žyminčiuose ženkluose linijos (kairėje) virs rodyklėlėmis (dešinėje).

 

Nežymiai pakis sankryžą su šalutiniu keliu, šalutinį kelią iš dešinės, šalutinį kelią iš kairės, vingį į dešinę, vingį į kairę bei vingius žymintys ženklai - juose esančių linijų galai bus nusmailinti. Esą taip bus lengviau suprasti važiavimo kryptį.

Pagal Kelio ženklų ir signalų konvencijos nuostatas, kelio ženklai su turistams aktualia informacija turės būti rudo fono. Be to, pastaruosiuose ženkluose bus naudojami lankytinų vietų logotipai. Šie ženklai galės būti ir stambesni - su eskizais.

 

3

Automagistralės pradžią ir pabaigą žymintys ženklai bus nebe žali, o mėlyni.

 

Keisis ženklas „Automatinė eismo kontrolė“ - jame bus vaizduojamos nebe radijo bangos su automobiliu ir motociklu, o fotoaparato simbolis. Pakis ir ženklo forma (jis sumažės, bus gulstesnis), nebebus naudojama mėlyna spalva.

Kelio ženkle „Suslėgtosios gamtinės dujos“ prie dujų baliono simbolio atsiras angliškas trumpinys „CNG“, ženkle „Suskystintosios naftos dujos“ - trumpinys „LPG“. Taip jie bus labiau suprantami turistams.

 

4

Krypties rodyklės į lankytiną vietą ir pačios lankytinos vietos ženkluose bus naudojami šių vietų simboliai, logotipai ir net eskizai.

 

Atsiras ir du nauji horizontaliojo ženklinimo - dažomi ant asfalto - ženklai. Vienas jų - pėsčiųjų simbolis. Jis žymės pėsčiųjų taką ar pėsčiųjų eismui skirtą tako dalį.

Geltonomis linijomis pažymėtas plotas važiuojamųjų dalių sankirtoje žymės vietą, į kurią įvažiuoti draudžiama, jeigu joje ar už jos yra kliūtis, kuri priverstų vairuotoją sustoti važiuojamųjų dalių sankirtoje ir trukdyti kitų transporto priemonių eismui, išskyrus atvejus, kai sankryžoje reikia pasukti į kairę.

 

5

Dešinėje - senas automatinės greičio kontrolės ženklas, kairėje - naujas.

 

VEdid WWW

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 609 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,