Logo
 Spausdinti šį puslapį

Norinčiųjų vadovauti rajonui gretos didėja

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Andželika Šakinienė ir Vaclovas Macijauskas (Gyčio Skučo, Veiviržėnų kultūros centro archyvo nuotr.) Andželika Šakinienė ir Vaclovas Macijauskas (Gyčio Skučo, Veiviržėnų kultūros centro archyvo nuotr.)

Mero munduras vilioja Klaipėdos rajono politikus – paaiškėjo dar daugiau kandidatų į kitais metais, kovo 1 d., pirmą kartą Lietuvoje vyksiančius tiesioginius mero rinkimus.

 

Kandidatu į Klaipėdos rajono savivaldybės mero postą Žemaičių partijos valdyba patvirtino partijoms nepriklausantį Vaclovą Macijauską.

Ką norėtų matyti rajono mero kėdėje, apsisprendė ir „darbiečiai“. Jie į rinkimus deleguos Darbo partijos Klaipėdos rajono skyriaus pirmininkę Andželiką Šakinienę.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ Klaipėdos rajono skyrius, ką siūlyti į mero postą, rinksis iš trijų asmenų: Seimo nario Petro Gražulio, partijos Klaipėdos rajono skyriaus pirmininko bei Tarybos nario Sigito Karbausko ir Tarybos nario Viktoro Kuros. Kuris iš jų vertas būti meru, spręs partijos Klaipėdos rajono skyriaus taryba, nes visuotinio susirinkimo metu kandidatas nebuvo išrinktas.

Jau rašėme, kad rajonui toliau vadovauti panoro ir dabartinis meras V. Dačkauskas. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos Klaipėdos rajono skyrius į mero rinkimus deleguos Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorių Česlovą Banevičių, o Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio Klaipėdos rajono skyrius – Audronę Balnionienę.

 

Kaip skelbia Vyriausioji rinkimų komisija, artėjančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose kandidatus ar kandidatų sąrašus gali kelti politinės partijos, rinkimų komitetai. Taip pat galima išsikelti kandidatu į tarybos narius – merus. Kelti kandidatus, kandidatų sąrašus ar keltis kandidatu galima tik prieš tai užsiregistravus savarankišku politinės kampanijos dalyviu. Savarankiškų politinės kampanijos dalyvių registracija vyksta nuo spalio 1 d. iki gruodžio 6 d.

Savivaldybių tarybų rinkimai vyks 2015 m. kovo 1 d.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,