Mano Gargždai



Kvietinių gatvėje – takas dviratininkams

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
R. Rapalienės nuotr. R. Rapalienės nuotr.

Jau vakar Kvietinių gatve Gargžduose važiuojantys vairuotojai pastebėjo, kad jų laukia permainos –  buvo šalinamos senos kelio ženklinimo linijos ir braižomos naujos. To priežastis – naujas dviratininkams skirtas takas.

 

Kvietinių gatvėje, atkarpoje nuo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos pastato iki miesto parko, nuo šiol dviratininkai važinės jiems skirtu taku važiuojamosios kelio dalies pakraštyje. Kad jam atsirastų vietos, teko perkelti priešingų krypčių transporto srautus skyrusias linijas.

Nuo Gargždų parko iki „Kranto“ pagrindinės mokyklos dviračių takas buvo įrengtas šaligatvyje, šalia skirto pėstiesiems.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus nurodė, kad važiuojamojoje kelio dalyje taką dviratininkams nutarta numatyti, nes nebuvo vietos jį įrengti atskirai.

Tokius pokyčius lėmė įgyvendinamas dviračių takų plėtros projektas, finansuojamas pagal programą „Gargždų turizmo infrastruktūros modernizavimas“. Projekto metu nutiesti dviračių ir pėsčiųjų takai palei Kretingos plentą ir Kvietinių gatvę.

Kaip informavo rajono savivaldybės administracijos Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Kristina Jokubaitytė, darbai jau eina į pabaigą. Bendra palei minėtas gatves vykdytų darbų vertė – daugiau nei 1 mln. 145 tūkst. litų.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 339 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,