Mano Gargždai



Lietuviškas iššūkis „Booking.com" rezervacijos sistemai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Nakvok.lt nuotr. Nakvok.lt nuotr.

     Lietuvoje augant apgyvendinimo paslaugų pirkimui internetu ir vietinei turizmo rinkai bei populiarėjant ilgesnėms savaitgalio išvykoms, lietuviai užsimojo mesti iššūkį pasaulinei apgyvendinimo rezervacijos sistemai „Booking.com". Neseniai startavęs pirmasis trumpalaikių apgyvendinimo paslaugų portalas su rezervacijos sistema „Nakvok.lt" jau skaičiuoja pirmuosius rezultatus.


     „Praleisti kelias valandas, naršant po lietuviškus informacinius, labiau primenančius katalogus, apgyvendinimo paslaugų portalus – tikrai jau nebeatitinka vartotojų poreikių ir lūkesčių. Šiandien linkusieji planuoti ir taupyti savo laiką nori viską rasti „vieno langelio principu" veikiančiuose portaluose: atsidariau, išsirinkau ir iš karto užsirezervavau", – sako portalo „Nakvok.lt" vadovė Česlova Mikelė.


     Jos teigimu, atsižvelgus į keliautojų įpročius, atsirado realus poreikis mesti iššūkį pasaulinėms rezervacijų sistemoms ir sukurti lietuvišką portalą, užtikrinantį reikiamą pasiūlą bei vienijantį visas apgyvendinimo įstaigas šalyje: nuo viešbučių iki namelių ar kambarių net ir atokiausiuose Lietuvos kampeliuose. „Tikslas paprastas – palengvinti paieškos ir rezervacijos procesą, kad jam pakaktų vos kelių minučių. Užsakymas siunčiamas apgyvendinimo paslaugas teikiančiam savininkui, o užsakovui – patvirtinimas. Nauda abiem pusėms: ieškantiems – viskas vienoje vietoje, o nuomotojams – didesnis auditorijos pasiekiamumas", – teigia portalo idėjos autorė.


     Pasak Č. Mikelės, akivaizdu, kad gyventojai vis dažniau renkasi trumpesnes, bet dažnesnes atostogas, labiau primenančias ilgesnes savaitgalių išvykas. Jeigu dešimties ar daugiau dienų atostogos dažniausiai pradedamos planuoti likus keliems mėnesiams, tai savaitgalio išvykos dažnai būna spontaniškos, lengvai planuojamos, sietinos su trumpu pabėgimu nuo kasdienybės, aktyviu poilsiu, susipažinimu su kraštovaizdžiu ar etnokultūra, dalyvavimu įvairiuose, šalyje vykstančiuose, renginiuose, pasibuvimu su antrąja puse ar draugais. „Neabejoju, kad trumpos poilsinės išvykos ne tik į užsienį, bet ir Lietuvoje, įsitvirtins daugumos kasdienybėje. Prie to turėtų prisidėti ir pavasarį Vyriausybės patvirtinta Turizmo plėtros programa iki 2020 m., kurioje išskirti ir prioritetiniai turizmo plėtros regionai bei sezoniškumo skirtumų mažinimas", – teigia Č. Mikelė.


     Vis labiau augantį lietuvių susidomėjimą kelionėmis po Lietuvą patvirtina ir statistika: Lietuvos turizmo departamento duomenimis, vien pernai keliones su nakvyne Lietuvoje rinkosi 9,4 proc. daugiau šalies gyventojų nei 2012 m. Vietos turistų kelionės dažniausiai buvo trumpos, su 1-3 nakvynėmis. Lietuvos statistikos departamento duomenimis, auga ir apgyvendinimo paslaugų pirkimas internetu – 2014 m. pradžioje 4,9 proc. visų 16–74 metų amžiaus asmenų tokias paslaugas rinkosi internetu (2013 m. – 4,0 proc., 2009 m. – 0,9 proc.).


     Interneto platforma „Nakvok.lt" jungia visų apgyvendinimo tipų įstaigas, esančias Lietuvoje. Portalas suteikia galimybę lengvai rasti ir užsisakyti apgyvendinimo vietą. Paprasta, patogi paieška padeda išsirinkti geriausią apgyvendinimo variantą pagal pasirinktą tipą, kainą bei kitus kriterijus.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 327 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,