Mano Gargždai



Švėkšną nušvietė moliūgų žibintai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Įspūdingais vaizdais pasigrožėti susirinko daugybė žmonių. Eimanto Chachlovo/ve.lt nuotr. Įspūdingais vaizdais pasigrožėti susirinko daugybė žmonių. Eimanto Chachlovo/ve.lt nuotr.

     Penktadienį Švėkšna tapo moliūgų sostine – įvairiausių dydžių, spalvų ir formų išskaptuotų moliūgų pririkiuota visame grafų Pliaterių parke. Miestelyje jau trečią kartą vyko šventė „Mes už šviesą", rengiama prieš pat mirusiųjų minėjimo dienas.


     Atsinešti moliūgų žmonės buvo kviečiami iš anksto. Kai kurie atnešė jau išgražintas daržo gėrybes, to nespėję padaryti buvo kviečiami į parke veikusias kūrybines dirbtuves.


     Visi į parką atnešti moliūgų žibintai buvo skaičiuojami prie įėjimų. Pirmaisiais šventės metais žmonės uždegė žvakes 668 moliūguose, pernai pasiektas oficialus vienu metu įžiebtų moliūgų rekordas – 1128. Manoma, kad šiemet gali būti pasiektas naujas rekordas - išankstiniais duomenimis, apie 17 val. parke savo vietą buvo radę apie 800 moliūgų.


     Šiemet šventė išsiplėtė – moliūgų žibintai nušvietė beveik visą parką, šlaitus, laiptus, o žiūrovų buvo tiek, kad sunku buvo ir prasilenkti. Minioje buvo galima išgirsti pačių įvairiausių nuomonių ir komentarų, tačiau blogų atsiliepimų nebuvo girdėti. Svečiai stebėjosi, kad išskaptuotos ir įžiebtos daržovės atrodo taip įspūdingai, fotografavo meno kūriniais tapusius moliūgus bei patys mielai įsiamžino jų fone. Ypatingą nuotaiką kūrė ne tik moliūgus skaptavusių žmonių išmonė, bet ir skambėjusi rami, meditacinė muzika, šviesų šou.


     Lankytojus gardžiomis prekėmis gundė prekybininkai – buvo galima nusipirkti ne tik karštų gėrimų bei saldžių kepinių, bet ir įvairių gaminių iš daržovių – moliūgų džemų, saldžių, saldžiarūgščių ir aštrių pagardų, daržovių traškučių ir pan.


     Sutemus bei artėjant oficialiai šventės atidarymo ceremonijai miestelis jau buvo pilnas automobilių – žmonės plūdo iš visos apskrities, nes oras buvo stebėtinai geras, o laukiantys vaizdai – įspūdingi. Prieš 19 val. prie Švėkšnos jau buvo susidariusios kilometrinės eilės, eismą miestelyje ir jo prieigose prižiūrėjo policijos pareigūnai bei vietiniai savanoriai. Tiesa, dalis žmonių į miestelį traukė palikę automobilius specialiai priešais įvažiavimą į Švėkšną aptvertose stovėjimo aikštelėse, tačiau taip rizikavo savo sveikata ir gyvybe, mat ėjo abiem kelkraščiais ir retas turėjo atšvaitus.

VEdid WWW

 

Eimanto Chachlovo/ve.lt nuotraukų galerija:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 190 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,