Mano Gargždai



„Postcrossing‘as“ – kas tai?

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

XXI amžius – metas, kuomet nebegalime įsivaizduoti gyvenimo be elektroninių laiškų. Ką daryti įprasto pašto paslaugų tiekėjams, kuomet pasaulis tokiu dideliu tempu elektronizuojamas ir įprastą bendravimą keičia informacinių technologijų priemonės?

 

Viena kompanija, kurios internetinės svetainės adresas http://www.postcrossing.com/, sugalvojo originalią idėją, kaip panaudoti tradicinio pašto privalumus.

„Postcrossing‘as“ – tai sistema, kurioje galite siųsti ir gauti atvirlaiškius iš viso pasaulio. Galbūt Jūs ne visuomet turite galimybę nukeliauti į tam tikras egzotiškas pasaulio vietas, tačiau sulaukti atvirlaiškio su kažkieno nuoširdžiais žodžiais ir gražiausiais tos šalies vaizdais – visai paprasta.

Įdomu tai, kad, susikūrus profilį šioje sistemoje, galima matyti savo laiško kelionę, stebėti, kiek kilometrų kurią dieną jis nukeliavo. Sistema automatiškai parenka atsitiktines šalis ir žmones, kurie Jums įprastu paštu siunčia laiškus. Kiekvienam laiškui suteikiamas tam tikras kodas. Gavus laišką, jį reikia užregistruoti sistemoje.

Sistema naudojasi tūkstančiai žmonių iš viso pasaulio ir vis dažniau galima išgirsti, kad ir lietuviams tai pasirodė pakankamai įdomus bendravimo, tam tikra prasme „keliavimo“, būdas.  

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 571 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,