Mano Gargždai



Bibliotekoje – G. Iškausko knygos pristatymas

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Pristatymo akimirka. A.Ananjevos nuotr. Pristatymo akimirka. A.Ananjevos nuotr.

     2014 m. lapkričio 8 d. Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešojoje bibliotekoje vyko rašytojo Giedriaus Iškausko knygos „Šešėlių žaidimai" pristatymas.

 

    Supažindinama su autoriumi, bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Diana Ciparienė atskleidė, jog ši knyga unikali, nes tai – alternatyvios istorijos romanas apie dabartinių laikų Lietuvą, kurią užgrobusios neokomunistinės nusikaltėlių jėgos ir su jais kovojančia laisvės kovotojų organizacija, vadinama Lietuvos Šešėliais.


     Knygos autorius susirinkusiems prasitarė, jog romane galime įžvelgti realių Lietuvoje vyksiančių įvykių, problemų, tokių kaip socialinė nelygybė ar net emigracija. Knyga „Šešėlių žaidimai" ypač dinamiška, joje nėra daug filosofavimo, įvykiai keičia įvykius, o savitą rašytojo stilių pabrėžia humoras, ironija, dramatizmas, o kartais ir mistikos elementai. Įdomu tai, jog knygoje galima „nusikelti" į realias vietas, pavyzdžiui, Majamį (taip Marijampolę vadina vietiniai gyventojai), pasivaikščioti po Poezijos parką ir pan.


     Knygos ištraukas skaitytojams skaitė G. Iškausko širdies draugė Monika Dargytė, kuri, anot rašytojo, yra ne tik kritikė ir pagalbininkė, bet ir jo mūza.
     Renginyje dalyvavę svečiai negailėjo klausimų jaunajam rašytojui, juos domino viskas: nuo kūrybinio kelio pradžios, sunkumų iki asmeninio gyvenimo detalių.

 

Albinos Ananjevos nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 358 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,