Mano Gargždai



V. Gaigalaičio globos namai atšventė garbingą jubiliejų

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
V. Gaigalaičio globos namų gyventojai ir darbuotojai džiugiai šventė įstaigos jubiliejų. R. Rapalienės nuotr. V. Gaigalaičio globos namų gyventojai ir darbuotojai džiugiai šventė įstaigos jubiliejų. R. Rapalienės nuotr.

Antradienį Viliaus Gaigalaičio globos namuose tvyrojo pakili ir džiugi nuotaika, kur pažvelgsi, pasitiko šypsenos. Visą dieną įstaigoje nesiliovė sveikinimai ir gražiausi linkėjimai – globos namai šventė garbingą 80-ies metų jubiliejų.

  

Nors įstaiga gyvuoja jau aštuonis dešimtmečius, susirinkusieji džiaugėsi, jog atrodo, kad ji jaunėja.

V. Gaigalaičio globos namų direktorius Rimantas Ramanauskas pradėdamas šventę 80-ies metų sukaktį lygino su brandžiu žmogaus gyvenimu.

„Su vargais ir džiaugsmais, su nuopuoliais ir atradimais. Tai tarsi nugyventi visi amžiaus tarpsniai – vaikystė, jaunystė, branda. Tai ieškojimas paguodos ir tiesos. Visus 80 prabėgusių globos namų metų būtų galima apibendrinti tokiais teiginiais: tai ėjimas į žmogų, tai siekimas padėti žmogui, tai kūrimas tokios erdvės, kurioje žmogus jaustųsi saugiai, tvirtai, o pagalbą galėtų priimti oriai ir su meile“, – kalbėjo R. Ramanauskas.

  

Vėliau jis susirinkusiesiems priminė globos namų istorijos vingius. 1934 metais Klaipėdos labdaros ir kultūros draugija „Sandora“, jos pirmininkas kunigas, teologijos mokslų daktaras, profesorius Vilius Gaigalaitis nupirko nugyventą ūkį Laugaliuose ir įsteigė prieglaudą.

Šiandien šie namai – daug didesni, modernesni, prieš kelis metus renovuoti Europos Sąjungos lėšomis.

  

Renginio metu Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas ir Administracijos direktorius Česlovas Banevičius įteikė padėkos raštą V. Gaigalaičio globos namų direktoriui R. Ramanauskui, kuris yra tryliktasis šios įstaigos direktorius ir čia dirba jau beveik 25-erius metus. Padėkomis įvertinti ir daugiau šių namų darbuotojų:direktoriaus pavaduotoja socialiniams reikalams Kristina Pocienė, direktoriaus pavaduotoja ūkio reikalams Violeta Stanienė, Socialinio darbo padalinio vadovė Regina Vasiliauskienė, socialinė darbuotoja Dalia Gečienė, socialinė darbuotoja Inga Mikalauskienė, vyriausioji slaugytoja Irina Kneitienė, slaugytoja Daivai Bočkienė, slaugytojo padėjėja Lina Bagdonavičienė, slaugytojo padėjėja Rūta Jocienė, virėja Biruta Jokšienė ir skalbėja Marijona Pakamorienė.

Globos namų  direktorius R. Ramanauskas gausiam darbuotojų būriui taip pat įteikė padėkos raštus ir atminimo dovanas.

  

Pasibaigus oficialiajai šventės daliai, jos dalyviai linksmai lingavo pagal dainininko Vytauto Šiškausko dainas.

  

V. Gaigalaičio globos namų jubiliejaus akimirkos – Ritos Rapalienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 460 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,