Mano Gargždai



„Gargždų futbolo“ treneriai stažavosi Londone

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
D. M. Afonso. D. M. Afonso.

Lapkričio 3-6 dienomis VšĮ „Gargždų futbolas“ treneriai Pavel Kozlov ir David Marques Afonso stažavosi „Tottenham Hotspur“ ir „Fulham“ akademijose.

 

Pirmos dvi dienos buvo praleistos prieš dvejus metus naujai pastatytame „Tottenham Hotspur“ treniruočių centre, kuriame be vaikų ir jaunių komandų treniruojasi ir pagrindinė ekipa. Jai skirtos net 4 iš 15 natūralios žolės aikščių. Šiuo metų akademijoje sportuoja atranką įveikę 207 vaikai ir jaunuoliai. Jauniausi yra devynmečiai. Iki devynerių metų „Tottenham Hotspur“ vykdo treniruotes devyniuose organizuotuose centruose, iš kur geriausius jaunuosius talentus perkelia į akademines grupes. Kiekvienoje amžiaus grupėje kasmet keičiasi apie 12-15 proc. sudėties, o pirmos komandos duris praveria tik 9-14 proc. auklėtinių.

Nepaisant skambaus akademijos vardo, visos akademinės grupės iki 16 metų sportuoja tik 3 kartus per savaitę, o savaitgaliais dalyvauja oficialiose pirmenybėse. Pasak akademijos operacijų vadovo D.Rastrick, pagrindinis dėmesys skiriamas individualiam futbolininko rengimui bei asmenybės formavimui. Žaidėjai nėra „pririšti“ prie konkrečios komandos ir jos pasiekiamų rezultatų, todėl kiekvienas žaidėjas stengiasi 50 proc. rungtynių sužaisti su panašaus lygio pasipriešinimu, 25 proc. palengvintomis sąlygomis ir tiek pat – pasunkintomis sąlygomis. Todėl žaidėjai laisvai migruoja tarp skirtingų komandų ir nuolat rungtyniauja su vyresniais bendražygiais. Įspūdį padarė kiekvienos komandos trenerių štabas, kurį sudaro bent 2 treneriai ir papildomas įgūdžių treneris. Treneriai didelį dėmesį skiria analitiniam darbui už aikštės ribų: video analizei, žaidėjų įspūdžių ar išgyvenimų bei pažinimo sugebėjimų rungtynių ar turnyro metu vertinimui.

Likusios dvi dienos buvo praleistos seniausio Londono klubo „Fulham“ akademijoje. Šios akademijos bendras atrinktų žaidėjų skaičius siekia 140. Akademija nepratina jaunųjų futbolininkų demonstruoti pagrindinės komandos propaguojamo futbolo, bet moko lanksčiai prisitaikyti prie skirtingų taktinių schemų. Ypatingas dėmesys skiriamas futbolo žaidimo supratimui ir analizei, todėl septyniolikos metų sulaukę futbolininkai pradeda lankyti trenerių kursus. Geriausiai akademijos produktyvumą atspindi faktas, kad šių metų pirmos komandos sudėtyje treniruojasi net 12 akademijos absolventų.

Stažuotę vainikavo Anglijos Championship (antra pakopa) rungtynės tarp turnyrinės lentelės apačioje esančių „Fulham“ ir „Blackpool“ klubų, kurių stebėti UEFA čempionų lygos dieną susirinko daugiau nei 15 000 žiūrovų.

VšĮ „Gargždų futbolas“ dėkoja A.Šakinienės teisinei kontorai už suteiktą finansinę paramą kelionei bei galimybę pasimokyti iš pirmaujančių Anglijos akademijų. 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 587 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,