Mano Gargždai



Dėmesio akiratyje – Dituva, Priekulė, Venckai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Priekulės tilto rekonstrukcija. Klaipėdos r. sav. nuotr. Priekulės tilto rekonstrukcija. Klaipėdos r. sav. nuotr.

     Šią savaitę Savivaldybės administracijos vadovai, Statybos ir kelių priežiūros skyriaus darbuotojai lankėsi Dituvos pagrindinėje mokykloje, objektuose Priekulėje, susitiko su rangovais, apžiūrėjo, kaip vyksta statybų darbai. Apie tai Savivaldybės viešųjų ryšių specialistė Agnė Ratkienė kalbėjosi su Savivaldybės administracijos direktoriumi Česlovu Banevičiumi.


Kokia padėtis Dituvos pagrindinėje mokykloje, – ar darbai atliekami laiku?
     Kaip ir buvome sutarę, mokyklos priestatas buvo sutvarkytas ir jau spalio mėnesio pradžioje dvi klasės (priešmokyklinė grupė ir pradinukai) įsikėlė į atnaujintas patalpas. Priestate buvo atliktas kapitalinis remontas, įstatyti itin kokybiški šilumos nepraleidžiantys langai. Kol nebaigtos statybos, patalpos šildomos elektriniais radiatoriais. Vėliau bus įjungta geoterminė šildymo-vėdinimo sistema. Šiai įrangai jau pastatyta pastoginė, nutiesti vamzdžiai. Dalį statybos darbų teko sustabdyti, nes atidengus medines konstrukcijas paaiškėjo, kad jos yra kritinės būklės ir nebetinkamos. Specialistai tarėsi su Kultūros paveldo departamento atstovais ir nusprendė stiprinti perdangą – nebetinkamą naudoti medieną pakeisti nauja, sutvirtinti papildomomis medinėmis ir metalinėmis sijomis. Savivaldybės Taryba šiems būtiniems darbams, dalies šildymo sistemos įrengimo nenumatytiems darbams, aplinkos sutvarkymui papildomai skyrė 310 tūkst. Lt. Šiuo metu vyksta papildomų darbų viešųjų pirkimų procedūros. Pagal autentiškus gegnių pavyzdžius jau pagaminti mediniai gegnių puošybos elementai kultūros paveldo pastatui. Visi kiti darbai yra atliekami pagal grafiką, tikimės, kad juos rangovas UAB „Žibai" spės užbaigti, kaip numatyta pagal sutartį, iki kitų metų vasario pabaigos.


Su specialistais buvote užsukę ir į Priekulę, – kokius objektus apžiūrėjote šiame mieste?
     Pirmiausiai domino Priekulės tilto rekonstrukcija. Nors šį projektą įgyvendina ne Klaipėdos rajono savivaldybė, o VĮ „Klaipėdos regiono keliai", turime žinoti, kaip vyksta darbai. Kalbėjomės su rangovu UAB „Lemminkainen Lietuva", šiuo metu vyksta paruošiamieji darbai perdangos betonavimui. Pakeistos pagrindinės metalinės perdangą laikančios konstrukcijos, darbininkai pradėjo rišti armatūrą, artimiausiu metu bus daromi klojiniai.
Taip pat sustojome prie Priekulės socialinių paslaugų centro. Iš Savivaldybės biudžeto buvo skirta 70 tūkst. Lt čia esančios aikštelės remontui. Už šias lėšas atnaujinama asfalto danga, keičiami kelio bortai. Darbai vyksta, juos atlieka viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi AB „Eurovia Lietuva". Sutvarkius aikštelę bus patogiau centro lankytojams, pagerės sąlygos pastatyti automobilius. Centrui buvo skirta 22 800 Lt tako įrengimui, trinkelės paklotos, darbai užbaigti.

 

Planavote vykti ir į Jono Lankučio viešosios bibliotekos Venckų filialą, – ar čia jau baigtas remontas?

     Į Venckus važiuosime kitą kartą su šio projekto vadove. Mano žiniomis, vidaus patalpų remontas jau baigtas: pakeistos grindys, išdažytos sienos, įstatytos naujos vidaus durys, įrengtos pertvaros, atnaujinti elektros ir kompiuteriniai tinklai. Pastatas pritaikytas neįgaliesiems, suremontuoti lauko laiptai, nutiestas pėsčiųjų takas. Taip pat nupirkti ir nauji baldai: 2 kompiuteriniai stalai, 40 vnt. auditorijos kėdžių, skaitytojų aptarnavimo stalas, 2 komodos, ekspozicinės spintos, staliukas, pufas-dėžė, kėdė su ratukais. Visiems šiems darbams, kurie kainavo 97 890 Lt (87 910 Lt – statyba ir 9980 Lt – baldai) finansinę paramą skyrė Kultūros ministerija. Savivaldybė pridėjo 11 500 Lt apsaugos nuo žaibo sistemai, apsauginei ir gaisro signalizacijoms. Šiuo metu vyksta viešųjų pirkimų procedūros – tiekėjų kvalifikacijos vertinimas.

 

Klaipėdo rajono savivaldybės nuotraukos:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 473 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,