Mano Gargždai



Lapiškiai vakarojo „Keturių kartų“ šventėje

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Ievos Plesevičienės nuotr. Ievos Plesevičienės nuotr.

Į jau gražia tradicija tapusią „Keturių kartų“ vakaronę, kurią organizuoja Lapių pagrindinė mokykla (padeda Lapių bendruomenės centras (LBC), Lapių kultūros skyrius), sugužėjo pilna salė žiūrovų ir dalyvių.

 

Registratorių duomenimis, į šventę atėjo 7 proseneliai, 37 seneliai, 97 tėveliai, 206 vaikai, 165 anūkai ir 7 proanūkiai.

Vakaronė prasidėjo keturių šeimų, turinčių keturių kartų atstovus, pasirodymais ant scenos. Jaudindamiesi, kaip vėliau sakė, ir net žodžius iš jaudulio pamiršę,  ant scenos lipo Laimos Karbauskienės, Vilijos Lukauskienės, Stanislavos Skuodienės ir Aldonos Kuprelienės mamos, vaikai ir anūkai bei Vilijos Lukauskienės tėtis. Jie išsakė gražius ir išmintingus pamąstymus apie laiką ir laukimą. Jaudino jaunų mamyčių Indrės, Giedrės, Živilės su mažais vaikučiais ant rankų tariami žodžiai: „Širdelė tuk, tuk...“

Vėliau visus susirinkusius pasveikino vakaro vedančioji Lapių pagrindinės mokyklos direktorė Vilija Lukauskienė, LBC valdybos pirmininkė Laima Karbauskienė, Vėžaičių seniūnijos seniūnas Liudas Laukaitis. Vilija Lukauskienė pakvietė vyriausiuosius šventės dalyvius prosenelius: Ireną Jomantienę, Stefą Kniukštienę, Petrą Montvydą, Stanislavą Skuodienę, Alvyrą Baužienę ir Marijoną Urbonienę, užimti vietas ložėje, garbingiausioje vietoje, bei pažiūrėti šventinį koncertą, kurį paruošė mokyklos muzikos mokytoja Odeta Turauskienė, šokių mokytoja Audronė Bastytė-Ignatavičienė, pradinių klasių mokytojos Danutė Kundrotienė, Virginija Bušmaitė, Laima Lygnugarienė, Vėžaičių kultūros centro Lapių skyriaus meno vadovas Arvydas Dragūnas.

Kai mažieji dalyviai trepsėjo ant scenos, abejingų salėje neliko – visi plojo, lingavo, palaimingai šypsojosi mamos, nenuleisdamos akių nuo savo atžalų. Įmantrius šokius šoko vyresnieji, skambias dainas dainavo Odetos Turauskienės jaunimas. Buvo smagu, jausminga, gražu, juolab, kad koncertuojančiųjų rūbai grožiu ir skoningumu nenusileido profesionalų drabužiams.

Lapių vokalinio ansamblio „Trumpė“ nariai susirinkusiuosius taip pat pradžiugino savo smagiomis dainomis.

Mokyklos direktorė Vilija Lukauskienė ir LBC valdybos pirmininkė Laima Karbauskienė atminimo dovanėlėmis ir rožių žiedais apdovanojo prosenelius. Seniūnas Liudas Laukaitis įteikė padėkos raštus turtingiausioms prosenelėms ir senelėms: Elenai Karbauskienei, Irenai Jomantienei, Janinai Stanislavai Miežetienei ir Genei  Miežetienei, kurios gali didžiuotis vaikaičių ir provaikaičių gausa.

Vakaronė baigėsi pabendravimu prie vaišių stalo. Buvo galima paskanauti naminio sūrio su medumi, keptos duonos ir gardžios giros, kuria vaišinosi šokėjai ir visi kiti, trypę pagal „Medžiotojų trio“ ritmus.

Susirinkusiųjų skaičius bylojo, kad šventė – visiems reikalinga, kad vakaras kartas apjungė, o vaikus ir anūkus, bendrabučio vaikus ir gražaus bendravimo, prasmingo buvimo kartu pamokė.

 

Šventės akimirkos – Ievos Plesevičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 502 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,