Mano Gargždai



„Pyragų dienoje“ kvies aukoti vėžaitiškiui Vykintui

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Geros valios žmones „Pyragų diena“ sukvies gruodžio 14-ąją. Asociatyvi Stasio Šeštausko nuotr. Geros valios žmones „Pyragų diena“ sukvies gruodžio 14-ąją. Asociatyvi Stasio Šeštausko nuotr.

Gruodžio 14 dieną Gargždus vėl apgaubs gerumo dvasia, o miestas pakvips pyragais. Tądien trečią kartą geros valios žmones sukvies „Pyragų diena“ – gerumo akcija, šį kartą skatinsianti aukoti Klaipėdos rajone gyvenančiam vaikinui, kuriam labai reikalinga visų mūsų pagalba.

 

Tikslas – geresnis vaikų gyvenimas

Kilnios akcijos organizatorės – savanorės gargždiškės Eimantė Akrutaitė ir Ieva Jonušaitė. Merginos siekia palengvinti gyvenimą Klaipėdos rajono vaikams. Į „Pyragų dieną“ atvykstantys verslininkai, įmonių atstovai ir kiti geradariai skatinami atsinešti pyragų. Gardėsiais vaišinami renginio dalyviai. Jie už skanėstus gali paaukoti norimą sumą pinigų.

Pirmą kartą „Pyragų diena“ surengta prieš dvejus metus. Pirmosios labdaros akcijos metu aukos buvo renkamos Gargždų „Minijos“ progimnazijos pradinių klasių moksleivei Marijai Šliuožaitei, sergančiai sunkia genetine liga. Mergaitei buvo paaukoti 4 tūkst. litų.

Antrosios akcijos metu geraširdžiai žmonės aukojo diabetu sergančiai Akvilei Ataitei iš Gargždų. Mergaitei buvo reikalinga insulino pompa. Šis prietaisas kainavo 13 tūkst. litų. I. Jonušaitė ir E. Akrutaitė surinko 5 tūkst. litų, 8 tūkst. litų skyrė Aleksandro Gridino fondas.

 

Reikalinga reabilitacija

Trečiosios akcijos metu Klaipėdos rajono gyventojai kviečiami aukoti Vėžaičiuose gyvenančiam šešiolikmečiui Vykintui.

I. Jonušaitė pasakojo, kad vaikino gyvenimas kardinaliai pasikeitė po nelaimingo atsitikimo maudynių metu. Vykintas nėrė į vandenį ir galva atsitrenkė į dugną. Vėžaitiškis patyrė sunkią traumą, dėl kurios dabar sunkiai valdo savo kūną bei iš naujo mokosi gyventi.

Jam yra reikalinga reabilitacija. Tris mėnesius ją apmokėjo Valstybinė ligonių kasa. Dar vieno mėnesio reabilitacijos kursą iš savo lėšų pirko vaikino tėvai.

„Reabilitacijos kainos – kosminės. Viena diena kainuoja 200 litų. Vykinto tėvai pasakojo, kad mėnesio kursas (23 dienos, be savaitgalių) atsiėjo 4600 litų. O kiek tokių mėnesių dar reikės – neaišku. Tačiau reabilitacija vaikinui yra reikalinga ir ji padeda – jis jau pats valgo, pajudina kojas“, – dėstė I. Jonušaitė.

 

Prisidėjo garsūs žmonės

Kaip teigė I. Jonušaitė, Vykintą savanorėms rekomendavo Klaipėdos rajono medikai.

„Jį pasiūlė Žydrė Viliuvienė (vaikų ligų gydytoja, Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centro Vaikų skyriaus vedėja – aut. pastaba). Jai apie berniuką pasakė gydytoja dirbanti Vėžaičiuose – Sonata Putrienė“, – teigė I. Jonušaitė.

Pagrindinis labdaros akcijos renginys – „Pyragų diena“ – vyks gruodžio 14 dieną restorano „Lijo“ konferencijų salėje.

Prie šių metų gerumo dienos jau prisidėjo ir prizus įsteigė kulinarinių televizijos laidų vedėja ir knygų autorė Beata Nicholson, tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė Renata Ničajienė ir kulinarinio projekto „Virtuvės mitų griovėjai“ autoriai.

gerumas

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 147 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,