Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždiškiams ruošia staigmeną – čiuožyklą po atviru dangumi

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Gargždiškiai turėtų su nekantrumu laukti žiemos, mat jų laukia maloni naujovė. Prie „Minijos“ kino teatro, krepšininko Mariaus Prekevičiaus krepšinio aikštelėje, planuojama įrengti čiuožyklą.
Po atviru dangumi bus galima ne tik smagiai čiuožinėti, laukia ir ne vienas puikus renginys.

 

Gargždiškiai mėgo pramogauti ant ledo

Gargždų bendruomenės pirmininkas Dainius Šatkus pasakojo, kad bendruomenė nusprendė, jog Gargžduose būtų labai smagu turėti čiuožyklą. Iš pradžių svarstytos kelios alternatyvos, kuri vieta būtų tinkamiausia jos įrengimui.

„Galvojome ledą išpilti prie Gargždų kultūros centro arba Savivaldybės aikštėje. Tačiau įvertinus galimą poveikį dangoms, visi priėjome prie vieningos nuomonės, kad geriausia bus grįžti į senų laikų čiuožyklą – M. Prekevičiaus krepšinio aikštelėje. Ten yra tinkamas apšvietimas, teritorija sutvarkyta, arti miesto centras ir privažiavimas geras“, – dėstė D. Šatkus.

Čiuožykla po atviru dangumi Gargžduose būtų įrengta ne pirmą kartą. Anksčiau miestelėnai pramogaudavo ant ledo prie miesto parko esančioje automobilių aikštelėje. Taip pat čiuožykla būdavo įrengiama dabartinėje M. Prekevičiaus krepšinio aikštelėje. Dar anksčiau čiuožimo mėgėjai rinkdavosi ant užšalusių pelkių prie lopšelio-darželio „Saulutė“, kur dabar stovi daugiabutis.

 

Padės būrys savanorių

Kaip teigė bendruomenės pirmininkas, ši idėja įgyvendinama savanorystės ir geros valios principu, todėl tam nebus reikalingas joks papildomas finansavimas.

„Visi pasiskirstėme užduotis. Mūsų gerieji gaisrininkai parūpins vandens, AB „Klaipėdos energija“ Gargždų šilumos tinklų rajono viršininkas Egidijus Preibys – karšto vandens. Jis reikalingas ledo atnaujinimui. Gargždų seniūnas Saulius Bakšinskis pažadėjo prižiūrėti ledą, kad nuo jo būtų nuvalytas sniegas. Jei bus ne tik šalčio, bet ir daug sniego, pievoje už aikštelės seniūnas žadėjo atvežti sniego, kad ten vaikai galėtų statyti svajonių Gargždus. Kooperatinė bendrovė „Surplys ir Ko“ ketina parūpinti bortelius, o Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Gintautas Bareikis tvirtino suorganizuosiąs elektros apskaitos skaitiklį ir papildomą rozetę nuo kino teatro elektros dėžės, kad žinotume kiek elektros sunaudojome“, – vardijo D. Šatkus.

 

Netrūks atrakcijų

Prie įkvepiančios idėjos įgyvendinimo prisidės ir ledo ritulio komanda „Ledžinga“ bei jos vadovas Jonas Blagnys.

„Būtų galima suorganizuoti draugiškas varžybas. Gal pamatytas žaidimas kažką sudomins ir ateis nauja ledo ritulininkų  karta“, – apie ledo ritulio populiarinimą svarstė J. Blagnys.

Taip pat J. Blagnio iniciatyva ruošiamasi padaryti senovinių pačiūžų ekspoziciją. Savo eksponatais prie jos prisijungti bei parodyti, kokios priemonės čiuožimui buvo naudojamos anksčiau, galės ir kiti gyventojai.

Bus pasirūpinta ir tuo, kad pramogaujantieji ant ledo neliktų alkani. Kol veiks čiuožykla, „Pizza Buda“ savo mobilią piceriją ketina perkelti prie jos. Meniu papildys patiekalai vaikams, smaližiams ir pan. Be to, ruošiamasi vykdyti ne tik komercinę veiklą, bet organizuoti įvairias atrakcijas bei konkursus.

Idėjų nestokoja ir Audrius Laurutis bei Gerda Muldarytė, jaunimo atstovai, entuziastingai priėmę Gargždų bendruomenės kvietimą, kartu kurti puikia nuotaika spinduliuojančią žiemos erdvę.

„Ant ledo galėtų vykti diskotekos, teminiai vakarėliai. Kita mintis – žiemos olimpinės žaidynės, kur įvairiose rungtyse galėtų varžytis tiek vaikai, tiek suaugusieji. Taip pat galbūt pavyktų prisikalbinti kokius dailiojo čiuožimo atstovus atvykti ir surengti pasirodymą. Panaudoti galima ir kino projektorių. Čiuožinėjant filmo nežiūrėsi, tačiau rodomas koks nors koncertas, manau, labai tiktų. Gal pavyktų suorganizuoti ir ledo luitų, iš kurių būtų galima daryti skulptūras“, – minčių ir idėjų lietumi dalinosi A. Laurutis.

G. Muldarytė, Gargžduose organizuojanti atviro mikrofono vakarus, pridūrė, kad toks renginys galėtų būti suorganizuotas ir ant ledo.

 

Prašo padovanoti pačiūžų

Kad čiuožyklą būtų galima įrengti, reikia, jog spusteltų bent -5 laipsnių šaltukas. Vėliau viskas priklausys nuo orų.

Gargždų bendruomenė kviečia ir kitus gyventojus prisidėti prie smagios idėjos įgyvendinimo. Tai galima padaryti padovanojus nebenaudojamas pačiūžas.

„Jei žmonės rūsiuose turi nenaudojamų pačiūžų, galėtų jas padovanoti. Prie čiuožyklos pastatytume pačiūžų spintą jų neturintiems, tačiau norintiems išbandyti ledą žmonėms“, – ragino D. Šatkus.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,