Mano Gargždai



Vyko šachmatų varžybos „Gargždams-761“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Varžybų akimirka. Z.Bitino nuotr. Varžybų akimirka. Z.Bitino nuotr.

     Lapkričio 23 dieną Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos patalpose vyko šachmatų varžybos „Gargždams-761". Analogiškos varžybos vykdomos kasmet nuo 1993 metų rudens, tad šiemet buvo varžomasi jau dvidešimt antrą kartą.


     Į jas šįkart atvyko 84 šachmatininkai iš įvairių Lietuvos vietovių. Turnyre buvo žaidžiami devyni ratai šveicariška sistema, skiriant po 10 minučių plius 5 sekundes kiekvienam žaidėjui visai partijai. Po varžybų globėjo rajono mero Vaclovo Dačkausko pasveikinimo, netrukus buvo paleisti laikrodžiai.


     Atkakli kova tarp varžybų dalyvių vyko viso turnyro metu. Ir tik finiše paaiškėjo, kad su 7,5 taško nugalėjo Andrejus Katalovas iš Klaipėdos pirmosios komandos. Tiek pat taškų surinko ir jo komandos draugai Silvestras Armonaitis bei Dmitrijus Beliajevas. Jie pagal koeficientus atitinkamai pasidalijo antrą ir trečią vietas. Pustaškiu atsilikęs, ketvirtas turnyrą baigė kretingiškis Dalius Jocys. Dar puse taško atsiliko keturi šachmatininkai, išsidalindami penktą – aštuntą vietas. Tai Tomas Jankūnas (Jurbarkas), Rolandas Mačiuitis (Plungė), Audrius Jonuševičius (Kretinga) ir Daiva Dieninė (Klaipėdos rajonas).


     Komandinėje įskaitoje aiškia persvara prieš kitus varžovus nugalėjo Klaipėdos pirmoji komanda – 28 taškai iš 36 galimų. Antri Kretinga – 25 taškai. Treti Klaipėdos rajono rinktinė (Martynas Taučius, Arvydas Mickus, Rimvydas Lukošius ir Daiva Dieninė) – 22,5 taško. Ketvirti liko Tauragės šachmatininkai – 21,5 taško. Gargždų pirmoji komanda (Arūnas Gincas, Vasilijus Čiornas, Zigmas Bitinas ir Darius Alekna) surinko 19,5 taško ir pasidalijo 7-8 vietas su Raseinių komanda. Gargždų sporto mokyklos pirmoji komanda (Laurynas Alekna, Marius Maksvytis, Laurynas Liutvinas ir Mantas Kerpė) su 18,5 taško dalijosi 11-12 vietas. Gargždų antroji komanda (Robertas Mockus, Valdas Jonelys, Tomas Alsys ir Audrius Bakutis) liko 14-toje vietoje (16,5 taško), Gargždų sporto mokyklos antroji komanda (Antanas Žvinklys, Rokas Liutvinas, Mantas Pilipuitis ir Danielius Raudys) – 16-toje vietoje (15 taškų), Klaipėdos rajono veteranai (Eugenijus Slušnys, Steponas Jurgaitis, Arūnas Žemaitis ir Petras Mitkevičius) –21-oje vietoje (8,5 taško).


     Visoms komandoms Klaipėdos rajono meras V.Dačkauskas įteikė po pažintinį leidinį apie Gargždus, kiekvienam varžybų dalyviui – po suvenyrą su Gargždų atributika. Vesti varžybas padėjo „Sporto centras", Gargždų sporto mokykla, Gargždų „Kranto" pagrindinė mokykla. Pagrindiniai organizaciniai klausimai teko Gargždų šachmatų klubui „Mintis" ir jos nariams. Prizinį fondą rėmė UAB „Simetra LT" (vadovas Arvydas Mickus), UAB „Vistrona" (vadovė Daiva Dieninė), klubo nariai Vytautas Riauka, Darius Alekna, Stanislovas Anužis ir kiti.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 168 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,