Mano Gargždai



Aiškėja daugiafunkcio centro vizija

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
mano-gargzdai.lt nuotr. mano-gargzdai.lt nuotr.

Prabėgs dar nemažai laiko, kol Dariaus ir Girėno gatvėje Gargžduose, šalia prekybos centrų „Norfa“ ir „Maxima“ esančioje pievoje, atsiras daugiafunkcis centras ir kiti statiniai. Tačiau planavimo dabai pamažu juda pirmyn.

   

Buvo parengtas valstybinės žemės teritorijos, esančios Dariaus ir Girėno gatvėje, Gargždų mieste, detalusis planas. Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus patalpose iki gruodžio 3 d. galima pamatyti viešą sprendinių ekspoziciją. Gruodžio 3 d. 10 val. Savivaldybės posėdžių salėje vyks viešas susirinkimas.

       

Dariaus ir Girėno gatvėje esančioje valstybinės žemės teritorijoje planuojamos keturios zonos: visuomeninė, komercinė, gyvenamoji ir viešųjų erdvių.

    

Visuomeninės zonos centre numatyta vieta daugiafunkciam centrui. Sklypas skirtas daugiafunkcio sporto centro su universalia sporto sale (kurioje tilps apie 500 žiūrovų) ir uždaru 4 takelių 25 metrų ilgio baseinu, administracijos bloku bei kitomis komplekso funkcijomis įrengimui. Prognozuojama, kad čia bus galima treniruotis ar rengti sporto varžybas didesniu mastu, vietos ras tiek miesto gyventojai, tiek svečiai.

Šalia numatoma galimybė įrengti atvirą 105 m ilgio ir 69 m pločio futbolo aikštę, atitinkančią A klasės tarptautinių varžybų standartus.

Dariaus ir Girėno gatvėje esančioje pievoje taip pat formuojamas sklypas, skirtas specializuotos sporto (futbolo ar kito sporto šakos) akademijos statybai, kurioje būtų uždaras, visus metus veikiantis stadionas.

    

Kadangi Gargžduose jaučiamas darželių poreikis, teritorijoje yra numatyta vieta ir lopšelio-darželio įrengimui. Jį galėtų lankyti iki 300 vaikų.

Gyvenamojoje zonoje siūloma suformuoti 5 atskirus sklypus, skirtus daugiaaukščių daugiabučių gyvenamųjų namų statybai ateityje.

Jau anksčiau minėtoje pievoje buvo suplanuota vieta policijos komisariato statybai. Neliks pamiršta ir gatvių, automobilių stovėjimo vietų, pėsčiųjų ir dviračių takų bei želdynų infrastruktūra.

    

Kol šioje teritorijoje bus galima pamatyti realių pokyčių, gali prabėgti ne vieneri metai.

Kaip informavo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gytis Kasperavičius, baigus viešinimo procedūras, dokumentas bus derinamas, vėliau – nešamas į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją, kuri pateiks išvadą galima jį tvirtinti ar ne.

„Taryba pasisakė, kad šį dokumentą tvirtintų Administracijos direktorius. Patvirtintus dokumentą ir jį įregistravus, būtų galima daryti kadastrinius matavimus“, – teigė G. Kasperavičius.

Pasak jo, optimistinis variantas, kada dokumentas galėtų būti patvirtintas, – kitų metų sausio mėnesio pabaiga-vasario vidurys.

„Dar po kelių mėnesių turėtų būti suformuoti sklypai. Tai padarius, būtų galima projektuoti norimą pastatą. Iš naujo bus skelbiami viešieji pirkimai, kas atliks tas paslaugas ir pan. Po kokių metų, gavus leidimą, jau bus galima skelbti rangos darbų konkursą“, – nurodė G. Kasperavičius.

Anot Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjo, rangos darbams atlikti ketinama ieškoti europinių lėšų, nes kol kas finansavimas numatytas tik projektavimo darbams.

   

Anksčiau Klaipėdos rajono savivaldybės tinklapyje publikuotame interviu rajono meras Vaclovas Dačkauskas yra sakęs, kad, atsižvelgiant į realią situaciją, artimiausiais metais čia bus statomas tik vienas objektas – tai daugiafunkcis centras: „Pirmame etape – baseinas, antrame – sporto maniežas. Jeigu viskas vyks sklandžiai ir neužtruks detaliojo plano ir techninio projekto rengimas, galima tikėtis, kad daugiafunkcio centro statybos pirmame etape numatytas baseinas galėtų būti pradėtas statyti 2016 metais“.

      

Detaliojo plano pagrindinį brėžinį galite atsisiųsti ČIA.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 564 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,