Mano Gargždai



Lankėsi svečiai iš Rygos lietuvių vidurinės mokyklos

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

     Penktadienį Gargždų „Minijos" progimnazijoje lankėsi svečiai iš Rygos lietuvių vidurinės mokyklos, kurios vadovė yra Gargždų miesto garbės pilietė Aldona Gedvilaitė-Treija. Latvijoje lietuvybę puoselėjančius pedagogus pasveikino Savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas bei Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė.


     Abi mokyklos jau seniai palaiko draugiškus ryšius. Mokyklos skaitykloje vykusiame susitikime Gargždų „Minijos" progimnazijos direktorius Antanas Jacikas trumpai pristatė mokyklos pasiekimus, kalbėjo apie mokinių ugdymą. Istorijos mokytoja Jūratė Grimalienė, pati kadaise baigusi Gargždų 1-ąją vidurinę, apžvelgė mokyklos istoriją nuo pirmųjų dienų. Mat kaip valdžios įsteigta švietimo įstaiga mokykla gyvuoja jau kone 200 metų – šį jubiliejų minėsime kitų metų pradžioje. Beje, šiuo metu progimnazijoje dirba 23 mokytojai − buvę šios mokyklos mokiniai.


     „1-oji vidurinė mokykla, dabar „Minijos" progimnazija – senas tradicijas turinti švietimo įstaiga. Šiemet, užbaigus pastato rekonstrukcijos projektą, mokykla neatpažįstamai pasikeitė. Investuoti 3 mln. Lt iš ES fondo, 2,6 mln. Lt skyrėme iš Savivaldybės biudžeto bei skolintų lėšų. Pagerėjo ugdymo procesas, mokytojų darbo sąlygos. Dar įrengsime sporto aikštyno apšvietimą, sutvarkysime persirengimo patalpas", – sakė Savivaldybės vadovas, linkėdamas pasidalyti patirtimi ir grįžti į namus su kuo geriausiais įspūdžiais ir nuotaika.


     Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja L. Liutikienė prisiminė, kaip prieš pusmetį teko lankytis Rygoje: „Be galo miela ir smagu matyti Jus čia. Kai viešėjome pas Jus, buvome maloniai nustebinti, kaip šiltai mus priėmėte, draugiškai sutikote. Tikimės, kad mums taip pat pavyks sukurti tą puikų jausmą, kurį pajutome, svečiuodamiesi pas Jus. Esame dėkingi, kad puoselėjate lietuvišką dvasią, ir norėtume, kad draugystė ir toliau tęstųsi taip lyg būtume giminingos sielos".


     „Mintimis aš atbėgu dažnai į nuostabų Minijos slėnį, o ant kalno jau laukia Gargždai – mano Tėviškės sodai ir gėlės. Mintimis aš atbėgu dažnai... Kaip gera ir kaip sunku...", – susigraudinusi kalbėjo Gargžduose gimusi ir užaugusi, tuometę 1-ąją vidurinę baigusi A. Gedvilaitė-Treija, kuriai 2007 m. buvo suteiktas Gargždų miesto garbės pilietės vardas.


     Vėliau abiejų mokyklų pedagogai ne tik bendravo darbiniais klausimais, bet ir širdingai dainavo lietuviškas dainas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 236 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,