Logo
 Spausdinti šį puslapį

Mobilūs telefonai – ką žinoti svarbiausia

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Tikriausiai jau seniai neįsivaizduojame savo gyvenimo be mobiliojo telefono. Mobilūs telefonai yra nuo mūsų neatsiejama bendravimo su kitaispriemonė. Kai kurie netgi turi ne vieną mobilųjį telefoną, o kelis. Šiais laikais mobilūs telefonai naudojami ne tik paskambinti ar parašyti žinutę, tačiau jie turi dar daugiau privalumų, kuriais galime naudotis. Renkantis mobilų telefoną, labai svarbu žinoti, ko mums reikia ir ko tikimės iš naujojo telefono.

  

Mobilių telefonų rūšys. Yra kelios rūšys mobilių telefonų – mygtukiniai ir dabar populiariausi išmanieji telefonai. Didelė dalis žmonių sako, jog mygtukiniai telefonai jau yra atgyvena, nes juos pakeitė išmanieji telefonai, kurie turi begalę įvairių funkcijų. Dažniausiai mygtukinius telefonus vis dar renkasi senyvo amžiaus žmonės, nes prie išmaniųjų telefonų jiems sunkiau priprasti ir išmokti jais naudotis arba tie, kurie tiesiog negali skirti pakankamai lėšų išmaniajam telefonui. Mobilūs telefonai sparčiai tobulėja, o žmonės bando neatsilikti nuo naujovių, todėl pas daugelį rankose jau galime matyti išmaniuosius telefonus.

    

Ką reikia žinoti perkant telefoną? Pirmiausia, kas turėtų būti svarbu – kokią pinigų sumą ruošiatės skirti telefonui, kokio norite ir kokio Jums reikia. Dažnai būna taip, jog žmogus nusiperka telefoną net neapsvarstęs, ar jam reikia būtent tokio. Todėl naujuoju pirkiniu kartais tenka nusivilti. Dėl to ir svarbu apsvarstyti ne tik lėšų kiekį naujajam telefonui, bet ir kitus kriterijus.

   

·   Telefono išvaizda. Svarbu, kad žinotumėte, kokio stiliaus telefono norite. Ar mažesnės įstrižainės ekranu, ar patogiau būtų didesnis ekranas. Kadangi mobiliųjų telefonų pasirinkimas tikrai platus ir įvairus, telefoną galima rinktis pagal savo skonį. Galite rinktis spalvą, dydį ir pan. Nemažiau svarbu ir klaviatūra. Jei renkatės mygtukinį telefoną, tada viskas aišku – įprasta mygtukų klaviatūra ir tiek. Tačiau išmanieji mobilūs telefonai valdomi prisilietimų pagalba.

·   Ekrano dydis. Jei naudojatės tik pagrindinėmis telefono funkcijomis, geriau rinktis mažesnės įstrižainėstelefoną. Tačiau jeigu telefonas yra ir pomėgis, ir pramoga, geriau būtų didesnė įstrižainė. Taip patogiau bus naršyti internete, peržiūrėti nuotraukas ar atlikti kitas operacijas.

·   Operacinės sistemos. Jei renkatės paprastą mygtukinį telefoną, šis kriterijus nėra svarbus. Išmaniuosiuose telefonuose yra įdiegtos operacinės sistemos, tokios kaip iOS, Android, Windows Phone. Kiekviena jų pasižymi aplikacijų gausa.

·   Kamera. Jei norite kokybiškų nuotraukų, svarbu, kad kamera būtų gana aukštos kokybės. Be to, papildomos funkcijos, esančios telefonuose, leis jums pagražinti nuotraukas.

    

Kitos papildomos funkcijos, pagal kurias renkatės telefoną, yra baterijos talpa, interneto galimybės, be abejo ir gamintojas.

Taigi renkantis telefoną, nereikėtų jo pirkti vien tik dėl grožio. Svarbu žinoti, ko Jums iš tikrųjų reikia. Taip pat pasitarkite su specialistais, kurie turėtų atsakyti į rūpimus klausimus.  

 

Reklama

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,