Mano Gargždai



Klaipėdoje įžiebta nepaprasta Kalėdų eglė

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Eglės įžiebimo Klaipėdoje akimirkos. Egidijaus Jankausko/ve.lt nuotr. Eglės įžiebimo Klaipėdoje akimirkos. Egidijaus Jankausko/ve.lt nuotr.

     Linkėdami vieni kitiems vienybės kuriant ateities miestą, viltingų, sklidinų meilės metų klaipėdiečiai pasveikino gruodžio 6-osios vakarą Teatro aikštėje įžiebtą Šv. Kalėdų eglę su vėtrungės gerumo ženklu. „Mūsų žaliaskarė gražiausia Lietuvoje", – iš minios sklido džiaugsmingi šūksniai.


     Šventinį vakarą Teatro aikštėje iškilo uostamiesčio mažųjų piliečių Vėtrungės metams sukurtos vėtrungės, šiltą šviesą skleidė atgimstančio Klaipėdos dramos teatro žibintai, šią Melpomenės šventovę restauruojančios bendrovės „Pamario restauratorius" dovana.


     Iš teatro balkono sklido vaikų ir jaunuolių atliekamos nepaprastai gražios, tyros, sielą virpinančios senovinės Kalėdų giesmės, kitame balkone šmaikščiai prabilo Vytauto V. Landsbergio pasakos „Kalėdų vėtrungės stebuklas" personažai zuikis ir medžiotojas, amatininkai su savais monais.
Iš didelio ekrano klaipėdiečius sveikino iškilūs miesto kultūros darbuotojai, muziejininkai, politikai, Klaipėdos krepšinio „Neptūnas" krepšininkai. Pastarieji visiems linkėjo pergalių, kiti kalbėjusieji - viltingų, darnių, sklidinų dvasinės bendrystės ir dalijimosi gerais darbais, slapčiausių lūkesčių išsipildymo.
Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios klebonas Vilius Viktoravičius susirinkusiems priminė tikrąją Kalėdų prasmę, kvietė nenusigręžti nuo Dievo, kad ir kas būtume, kad ir kaip būtume įskaudinti.


     Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas priminė Kristaus gimimo stebuklą, o šį laukimo metą palinkėjo kasdienių mažų ir didelių darbų, atliekamų su meile ir tikėjimu. Šiltų, ramių, baltų ir gerumo šviesa spinduliuojančių metų.
     Maltos ordino pagalbos tarnybos atstovas Romas Abunevičius palinkėjo dalytis geru su su likimo nuskriaustaisiais, Klaipėdos universiteto rektorius Eimutis Juzeliūnas – praturtėti žiniomis.


     Klaipėdos valstybinio jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė linkėjo šviesių minčių, šypsenų širdyse ir akyse bei jomis dalintis.
Šventė buvo išties pilnatviška: netrūko susikaupimo, susimąstymo akimirkų, ir – išlaisvinančių iš krūtinių giesmę arba juoką.
Aikštėje vaikučiai sukosi spindinčia karusele, mugėje pirko spalvotus malūnėlius, meduolius, ožio ir raganų kaukes, skudurines lėles, o jų tėveliai mėgavosi putojančiu kalėdiniu punšu. Iš rąstų suręstose trobelėse kvepėjo duona ir pyragais, sūriais ir lietuviškais lašiniais. Žmonės pirko kalėdinius vainikus, žvakes, medinius lankus su strėlėmis bei medinius kardus, gėrėjosi plungiškių tautodailininkų kraitėmis, senuoju pynimo būdu nupintomis iš pamario viksvų.


     Kai pasirodė ilgai lauktas Kalėdų senelis. netrukus įsižiebė ir pajūrio simboliais papuošta eglė, o dangaus skliautą nužėrė fejerverkai. Kai pasilinksminusios šeimos iš lėto ėmė skirstytis, jaunimas dar pasiliko šėlti diskotekoje.

VEdid WWW

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 191 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,