Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Pyragų dienoje“ šildė žmonių gerumas

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Renginio sumanytojos Eimantė Akrutaitė ir Ieva Jonušaitė džiaugėsi, jog gyventojai buvo dosnūs. Simos Ulvikienės nuotr. Renginio sumanytojos Eimantė Akrutaitė ir Ieva Jonušaitė džiaugėsi, jog gyventojai buvo dosnūs. Simos Ulvikienės nuotr.

     Sekmadienio popietę „Lijo" konferencijų salėje buvo šilta. Ir visai ne dėl to, kad oras už lango iš tiesų labiau priminė pavasarį, nei žiemą. Šilumą skleidė geros valios žmonės, kurie rinkosi į trečiąją „Pyragų dieną".

 

     Šio gerumo renginio sumanytojos – dvi studentės Ieva Jonušaitė ir Eimantė Akrutaitė. Kasmet merginos padeda vis kitam vaikui. Šiemet lėšos buvo renkamos stuburo traumą patyrusiam vėžaitiškiui Vykintui.

 

Nelaimingas šuolis pakeitė gyvenimą

     I. Jonušaitė pasakojo, kad vaikino gyvenimas kardinaliai pasikeitė po nelaimingo atsitikimo maudynių metu. Vykintas nėrė į vandenį ir galva atsitrenkė į dugną. Šešiolikmetis vėžaitiškis patyrė sunkią traumą, dėl kurios dabar sunkiai valdo savo kūną bei iš naujo mokosi gyventi.
     Jam yra reikalinga reabilitacija. Tris mėnesius ją apmokėjo Valstybinė ligonių kasa. Dar vieno mėnesio reabilitacijos kursą iš savo lėšų pirko vaikino tėvai.
     „Reabilitacijos kainos – kosminės. Viena diena kainuoja 200 litų. Vykinto tėvai pasakojo, kad mėnesio kursas (23 dienos, be savaitgalių) atsiėjo 4600 litų. O kiek tokių mėnesių dar reikės – neaišku. Tačiau reabilitacija vaikinui yra reikalinga ir ji padeda – jis jau pats valgo, pajudina kojas", – dėstė I. Jonušaitė.

 

Jau paaukota beveik 3500 litų, bet suma negalutinė
     Kaip portalą mano-gargzdai.lt informavo I.Jonušaitė, renginio metu buvo paaukota 3478,82 litų. „Suma dar negalutinė, gyventojai buvo ir tebėra kviečiami paaukoti Vykintui, pervedant pinigus į bažnyčios sąskaitą",– ragino gerumo dienos organizatorės.
     Paaukoti Vykintui galima per Gargždų Šv. Arkangelo Mykolo parapiją:
LT234010040200051216, DNB bankas, pervedant auką būtinai nurodyti, kad ji skirta Vykintui.

 

Šiltą koncertą dovanojo savanoriai
     Susirinkusiųjų į „Pyragų dieną" pagrindinis tikslas – surinkti lėšų vaikui, kuriam reikalinga pagalba. Taip pat visi yra kviečiami vaišintis suneštais skanėstais ir pyragais. Šiemet jų taip pat netrūko.
     Jaukią renginio atmosferą padėjo sukurti savanorių pasirodymai. Susirinkusiems dainavo Gargždų kultūros centro šiuolaikinio dainavimo studijos narės: Kamilė Urbytė ir Gerda Muldarytė, repavo MC Remis, šoko „Minijos" progimnazijos šokėjos, taip pat pasirodė dainininkės Neringa ir Emilija, grojo Ignas Pakamorė.
     Šventėms dalyviams žodį tarė gydytoja Voldimara Jasmontaitė, dėkojo praėjusių metų herojės Akvilės mama, kuriai surinkti pinigėliai padėjo įsigyti itin reikalingą insulino pompą.

 

Renginio akimirkos – Simos Ulvikienės, Gerdos Muldarytės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,