Mano Gargždai



Aš žinau, kaip elgtis kelyje! O tu?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Pastarosios dienos Lietuvos keliuose - gausios tragiškų eismo įvykių, avarijose sužeistų ir žuvusių žmonių.

  

Pagrindinės eismo įvykių priežastys: pasikeitus važiavimo sąlygoms, vairuotojų nesugebėjimas įvertinti eismo situacijos, saugaus važiavimo greičio ir atstumo nesilaikymas, abejingas pėsčiųjų požiūris į savo saugumą kelyje. Tamsiu paros metu ar esant blogam matomumui, vairuotojai neapšviestose pėsčiųjų perėjose nepastebi pėsčiųjų, kurie su savimi neturi atšvaitų ar kitų šviesą atspindinčių elementų.

  

Norime dar kartą atkreipti visų eismo dalyvių dėmesį ne tik į saugumą, bet ir kiekvieno atsakomybę už savo elgesį kelyje. Ir priminti, kad vairuotojas pasirinkdamas važiavimo greitį, turi atsižvelgti į važiavimo sąlygas, ypač vietovės reljefą, kelio ir transporto priemonės būklę ir krovinį, meteorologines sąlygas, taip pat eismo intensyvumą, kad galėtų sustabdyti transporto priemonę iki bet kurios iš anksto numatomos kliūties. Jis turi sulėtinti greitį ir prireikus sustoti, jeigu to reikia dėl susidariusių aplinkybių, ypač kai blogas matomumas.

Pėstieji, eidami neapšviestu kelkraščiu arba važiuojamosios dalies kraštu, tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, privalo neštis šviečiantį žibintą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą. Įžengti į važiuojamąją dalį jiems leidžiama tik po to, kai jie įvertina atstumą iki artėjančių transporto priemonių ir jų greitį, įsitikina, kad tai saugu ir nebus trukdoma transporto priemonėms.

  

Policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 335 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,