Logo
 Spausdinti šį puslapį

Policijos pareigūnų pamaloninimas dovanomis – netoleruotinas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Prieš Kalėdas Klaipėdos apskrityje pasitaikė pora atvejų, kuomet bandyta dovanomis pamaloninti policijos pareigūnus. Abiem atvejais policijos pareigūnai informavo apie dovanas savo tiesioginius vadovus bei Imuniteto skyriaus darbuotojus.

    

Gruodžio 19 dieną prašymą priimti į vidaus tarnybą parašiusi mergina, laukianti galimybės mokytis įvadiniuose kursuose, paliko supakuotą stačiakampio formos dėžutę, sujuostą kaspinėliu, ant Personalo skyriaus pareigūnės darbo stalo. Vėliau ji paaiškino, kad dovaną bandė įteikti artėjančių švenčių proga, o to, jog teikia ją policininkei, net nežinojusi, mat pareigūnė buvo neuniformuota.

    

Gruodžio 23 dieną vyriškis su viskio buteliu atėjo į vieno iš Klaipėdos apskrities VPK rajonų policijos komisariatų viršininko kabinetą ir, padėjęs butelį ant stalo, pasakė, kad dovana skirta viršininkui. Vyro vizito į policiją tikslas buvo parašyti pareiškimą apie vagystę. Šis dovanotojas Imuniteto skyriaus pareigūnams taip pat teisinosi nesiekęs papirkti komisariato vadovo. Apie tai, kad viskio butelis gali būti laikomas papirkimo priemone, vyras neva nežinojęs.

   

Imuniteto skyriaus pareigūnai supažindino merginą ir vyriškį, nešusius dovanas policininkams, su papirkimo ir kyšio sąvokomis bei nusikalstamos veikos požymiais bei pasirašytinai juos įspėjo dėl priešingo visuomenės interesams elgesio.

    

Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai dar kartą įspėja ir visus kitus apskrities gyventojus bei svečius: eidami į policijos įstaigas, nesineškite jokių „lauknešėlių“, nebandykite taip įtakoti policijos pareigūnų veiksmų ar sprendimų, kad tokia elgsena netaptų teistumu, nes už LR baudžiamojo kodekso 227 straipsnio pažeidimą gresia iki 4 metų laisvės atėmimo bausmė.

     

Klaipėdos apskrities policijos vadovybė ir padalinių vadovai niekada netoleravo ir netoleruos pavaldinių pamaloninimo dovanėlėmis.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,