Logo
 Spausdinti šį puslapį

Teks atsisveikinti su miesto žaliaskare

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Jono Blagnio nuotrauka. Asociatyvi Jono Blagnio nuotrauka.

Visą šventinį laikotarpį džiuginusi kalėdinė eglė visai netrukus paliks Gargždus. Ją nupuošti ketinama šią savaitę.

 

Vėjas gadino girliandas

Šiandien, Trijų karalių dieną, baigiasi šventinis laikotarpis. Šią dieną paprastai nupuošiamos kalėdinės eglutės.

Gargždiškiai žaliaskare galės pasidžiaugti dar kelias dienas. Nors stačiatikių Gargžduose nėra daug, iš pagarbos jų tikėjimui eglė bus nupuošta po sausio 7-osios, kuomet švenčiamos ortodoksų Kalėdos.

„Tos žiemos ir taip tiek tėra, nieko neatsitiks, kad eglė pabus ilgėliau“, – teigė Gargždų seniūnas Saulius Bakšinskis.

Seniūno pasiteiravus, ar žaliaskarės puošmenos neužkliuvo ilgapirščiams, jis tvirtino, kad šiemet šventinis laikotarpis šiuo atžvilgiu buvo ramus. Bėdų kilo tik dėl nepalankių oro sąlygų.

„Vėjas ir lietus padarė savo. Nepataisomai sugadino kelias girliandas. Džiaugiamės, kad vėjas eglės visai nenuvertė, kaip prieš Kalėdas nutiko Plungėje“, – kalbėjo S. Bakšinskis.

Šventinės eglės, puošusios miestą, likimą spręs įmonė, kuri laimėjo konkursą bei rūpinosi jos pastatymu ir kitais darbais. Gargždų seniūnas svarstė, kad ji greičiausiai bus panaudota kurui.

S. Bakšinskis gyventojus ragina taip pasielgti ir su namuose turėtomis eglutėmis.

 

Eglutės tampa šiukšlėmis

Kai kuriuose Lietuvos miestuose organizuojama akcija, kurios metu surinktos eglutės bus panaudotos ekologiškam kurui gaminti. Anksčiau panašios akcijos vykdavo ir Gargžduose, tačiau jos ne itin pasiteisindavo – pasak S. Bakšinskio, vis tiek būdavo apstu prie konteinerių išmestų eglučių.

„Tokia akcija daugiau buvo dar viena žaisminga atrakcija. Aš manau, kad kiekvieno žmogaus reikalas, kad eglutė ne tik teiktų džiaugsmą kurį laiką, o vėliau būtų išmesta į gatvę – ja reikia pasirūpinti ir po švenčių. Nėra sudėtinga ją susmulkinti, sudėti į maišelį ir padėti prie konteinerio. Eglutę įsigyti, papuošti, dovanėles po ja dėti visi yra greiti, o paskui kaip šiukšlę numeta. Galima civilizuotai susitvarkyti. Kas gyvena individualiuose namuose, gali sukapoti ir sukūrenti židinyje“, – mąstė S. Bakšinskis.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,