Mano Gargždai



Dėl Klaipėdos rajono mero kėdės varžysis 7 kandidatai

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
mano-gargzdai.lt, ve.lt nuotr. mano-gargzdai.lt, ve.lt nuotr.

Iki savivaldos rinkimų, kuriuose pirmą kartą tiesiogiai bus renkami merai, liko vos 52 dienos. Norinčiųjų vadovauti Klaipėdos rajonui netrūksta – šių pareigų sieks 7 kandidatai.

 

Kandidatu į Klaipėdos rajono savivaldybės mero postą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga iškėlė Bronių Markauską. Jis jau tris kartus buvo išrinktas rajono tarybos nariu, šiuo metu yra Žemės ūkio rūmų vicepirmininkas.

Rajonui vadovauti panoro ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ Klaipėdos rajono skyriaus pirmininkas Sigitas Karbauskas. Tarybos nariu jis buvo išrinktas du kartus. 2011 metais S. Karbauskas tapo meru, tačiau neilgam – po interpeliacijos valdžią prarado.

Du kartus Tarybos nariu buvo išrinktas ir kitas kandidatas į rajono vadovo postą – verslininkas Vaclovas Macijauskas, iškeltas Žemaičių partijos.

„Darbiečiai“ į rinkimus nutarė deleguoti Darbo partijos Klaipėdos rajono skyriaus pirmininkę Andželiką Šakinienę.

Atsisveikinti su užimamomis pareigomis nenori ir dabartinis Klaipėdos rajono meras, socialdemokratas Vaclovas Dačkauskas. Jeigu jis laimėtų rinkimus, tai būtų ketvirtoji V. Dačkausko kadencija šiame poste.

Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai rajono mero kėdėje norėtų matyti Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorių Česlovą Banevičių. Vadovavimas rajonui jam nebūtų naujiena – meru Č.Banevičius dirbo 1997–2000 m.

Septintoji kandidatė į Klaipėdos rajono vadovo postą – dabartinė Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narė Audronė Balnionienė, deleguota Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio.

Savivaldybių tarybų rinkimai vyks 2015 m. kovo 1 d.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 195 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,