Mano Gargždai



Atlikėjui Simui Buziliauskui scena – tarsi antrieji namai

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Simas Buziliauskas negali gyventi be žmonių ir bendravimo, o jei ilgiau pabūna be kokio renginio ar pasirodymo, jaučiasi lyg nesavas. G. Muldarytės nuotr. Simas Buziliauskas negali gyventi be žmonių ir bendravimo, o jei ilgiau pabūna be kokio renginio ar pasirodymo, jaučiasi lyg nesavas. G. Muldarytės nuotr.

Vėžaičiuose augusio ir šiuo metu Klaipėdoje gyvenančio Simo Buziliausko nuobodulys tikrai nekamuoja. Kol kiti skundžiasi, kad paroje nepakanka 24 valandų, netrukus 30 metų jubiliejų švęsiantis vyras stebina užsidegimu, išskirtiniu veiklumu ir meile tam, ką daro.

  

Kredo – ir tatuiruotėje

Prašymas papasakoti, kuo šiuo metu užsiima, Simui nebuvo lengvas. Veiklos – tiek, kad sunku suprasti, kaip jis viską spėja.

„Daug ką veikiu. Esu įmonės direktorius, vis dar padirbu teatre, vis dar renginius organizuoju. Taip pat muzikuoju, auginu sūnų“, – vardijo pašnekovas.

Viena naujesnių Simo veiklų – savarankiška muzikos kūryba.

„Kelerius metus grojame kartu su Martynu Vitkumi. Sugalvojau tas dainas, kurias atmetėme grupėje „M.E.S.S“, padaryti savaip. Taip viskas prasidėjo“, – prisiminė Simas.

Jis atviravo, kad turi daug vilčių, susijusių su muzika. Pirmasis Simo autorinės kūrybos pasirodymas „Myliu tai, ką darau“ buvo surengtas Vėžaičiuose, rudenį vykusio dainuojamosios poezijos ir autorinės kūrybos festivalio „Skambant gitarai“ metu.

Simas prisipažino, kad programą pavadinęs „Myliu tai, ką darau“, nemelavo. Šie žodžiai puikuojasi ir tatuiruotėje ant vaikino rankos. Anot Simo, jis dirba, kol pačiam patinka – tada rezultatas būna geriausias.

   

Scenoje – nuo šešerių

Paklaustas, kada pirmą kartą įžengė į sceną, pokalbininkas prisiminė, kad tai nutiko jam būnant šešerių metų.

„Buvo du Simai ir kompanija. Dainuodavome visus tuometinius šlagerius. Buvome trys berniukai ir trys mergaitės, aš buvau mažiausias. Vėliau viskas ėjosi savaime“, – kalbėjo Simas.

 Jis tvirtino, kad mokyklos laikais į teatrą labai nesiveržė, bet veiklos netrūko. Aktyvus buvo, kai mokėsi Vėžaičiuose, vėliau – ir Gargžduose. Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje buvo išrinktas mokyklos prezidentu. Visgi vyras neslėpė, kad nemažai jo idėjų buvo slopinamos, tačiau džiaugiasi, kad liko joms ištikimas.

„Ką mėgstu, tą darau. Daug ką esu išbandęs... Krizės metu net logistikos srityje esu dirbęs ir irgi neblogai sekėsi, – tvirtino vyras bei pridūrė, kad ir apie ateitį susimąsto. – Artėja 30 metų. Manau, tokio amžiaus jau reikėtų pasirinkti kažkokią konkrečią kryptį. Jau prisilakstyta, prisibandyta daug kas, prikaupta patirties. Dabar reikia koncentruotis į tai, kad energija nebūtų švaistoma netikslingiems dalykams. Mano manymu, kiekvienam žmogui ateina laikas, kai norisi apsispręsti ir subalansuoti laiką“.

Kūrybinės kančios veiklaus vyro nekamuoja. Jis pabrėžė, jog nekuria vien tam, kad kažką sukurtų ir specialiai galvos nelaužo: „Būna, kad prisėdi kurti vienos dainos, o pavyksta visai kas kita“.

 

vidine

Festivalio „Skambant gitarai“ metu Simas savo kūrybą pristatė Vėžaičiuose. G. Muldarytės nuotr.

  

Jaudintis – normalu

Scena atlikėjo gyvenime užima svarbią vietą. Pasiteiravus, ar lipdamas į ją bejaučia jaudulį, jis prisipažino, kad visada yra neramu.

„Kiti tai daro šaltais nervais, šaltai ir bendrauja. Jei suplanavai kiekvieną žodį ir visiškai nereaguoji į publiką, tai yra blogai. Natūralu, kad visada prieš pasirodymą jaudiniesi, nes nežinai, kas ateis, kas klausysis, kokie bus žmonės. Taip pat nežinai, ar viskas pavyks. Kai nuo manęs tiesiogiai priklauso svarbi šeimos šventė, pavyzdžiui vestuvės, į vietą atvykstu keliomis valandomis anksčiau, viską pasiruošiu, susidraugauju su personalu ir panašiai. Ir prieš koncertą taip pat viską susižiūriu, pasirepetuoju“, – dėstė pašnekovas.

Simas neslėpė, kad veikloje ir „prisvilusių blynų“ pasitaiko, tačiau į pastabas, jei jos būna pelnytos, jis stengiasi visada reaguoti ir klaidų nebekartoti.

   

Knibžda daugybė minčių

Simas tvirtino, kad negali gyventi be žmonių ir bendravimo, o jei ilgiau pabūna be kokio renginio ar pasirodymo, blogai jaučiasi.

„Norisi ne viešumos, o tiesiog bendravimo. Aišku, pirmiausia stengiuosi bendrauti su tais žmonėmis, kurie man patinka. Kol kas man tai sekasi, tikiuosi taip bus ir toliau“, – šypsojosi Simas.

Paklaustas, ar jo netraukia televizija, vyras teigė, kad turi milijoną visokiausių minčių, tačiau tikino nesąs toks įžūlus, kokių žmonių apstu šioje srityje.

Tiesa, 2013 m. Simas dalyvavo televizijos projekte „X faktorius“. Jis džiaugiasi šia patirtimi, bet neslėpė, jog ne viskas patiko.

„Turbūt per daug tikiu nuoširdžiais ir sąžiningais žmonėmis. Apskritai mane piktina dabartinė televizija ir keista „politika“ rodyti viską, kas baisiausia, purviniausia, siekiai viską suteršti ir sužlugdyti“, – savo mintimis dalijosi Simas.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 396 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,